Kültür Sanat Meltem Cumbul neden el sıkışmadığını açıkladı

Meltem Cumbul neden el sıkışmadığını açıkladı

02.10.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

Meltem Cumbul Uluslararası Adana Film Festivali’nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde yönetmen Semih Kaplanoğlu ile neden tokalaşmadığını açıkladı. Ünlü oyuncu Meltem Cumbul'un ödül töreninde yaptığı hareket protesto şeklinde anlaşışılmış ve gündem olmuştu. İşte Meltem Cumbul'un açıklaması.

Meltem Cumbul neden el sıkışmadığını açıkladı

Meltem Cumbul, yönetmen Semih Kaplanoğlu'yla ödül töreninden neden el sıkışmadığını açıkladı. Uluslararası Adana Film Festivali’nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde yönetmen Semih Kaplanoğlu ile tokalaşmayan Meltem Cumbul, sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İşte Meltem Cumbul'un yaptığı o açıklama;

"Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum" diyen Cumbul, sözlerine "Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz" diye devam etti.

Adana Film Festivali dün akşam yapılan ödül töreniyle son buldu. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende sunuculuk yapan Meltem Cumbul, sahnede kendisine elini uzatan Kaplanoğlu'na karşılık vermedi; elini geri çekip sırtını döndü. Oyuncu Caner Cindoruk da ayağa kalkıp duruma tepki gösterdi.

Semih Kaplanoğlu, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Adana Film Festivali'nde sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler...

Meltem Cumbul kimdir:

1969 yılında İzmir'de doğan Meltem Cumbul'un babası Akşehirli, annesi İzmirlidir. 1983 yılında İzmir Türk Koleji'nde başladığı liseden 1987 yılında Ata Koleji'nden mezun oldu. 1991'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Drama Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu.

Meltem Cumbul'un kariyeri; Berlin Altın Ayı ödülünü almış Duvara Karşı'nın (Head On) da aralarında olduğu on altı sinema filmi, Türkiye Televizyon tarihinin en çok izlenen dizi başarısını kazanmış Yılan Hikayesi'nin de aralarında olduğu altı dizi, Smokey Joe's Cafe, Taming of the Shrew gibi müzikal ve tiyatro oyunları ile Palm Springs, Queens, Ankara ve Antalya Altın Portakal Film festivalleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahiptir.

2005 yılından itibaren üç yıl süreyle, Los Angeles'ta Eric Morris'in kendisiyle yaptığı çalışmalar sonucunda öğrendiği metodu, halen mezun olduğu okul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğretmektedir.