Siyaset Meral Akşener'den İnce'ye yanıt! 'Katılmıyorum...'

Meral Akşener'den İnce'ye yanıt! 'Katılmıyorum...'

26.06.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklama yaptı. Akşener, CHP'li Muharrem İnce'nin 'Diğer partiler düşük oy aldı' açıklamasına yanıt verdi: "Emeklilerin emekli parası devletten bir kuruş para almadan kurulmuş İYİ Parti yüzde 10 oy aldı. Ben İnce'nin sözlerine katılmıyorum."

Meral Akşenerden İnceye yanıt Katılmıyorum...

24 Haziran seçimlerinde hezimeti yaşayan Meral Akşener, partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarını değerlendirdi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

“Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Açıklamayı bugüne bırakmamızın nedeni yetkili kurullarla görüşme yapmadan açıklama yapmama kararımızdır.

İYİ Parti'nin benim genel başkanlığımda devam etmesi kararı alındı. Kendilerine teşekkür ederim. Karşılaştığımız tüm engellemelerde büyük millet şiarının ışığında kararımızdan vazgeçmedik. Bir adım bile geri çekilmedik. Türkiye'nin siyasi iklimini değiştirdik. Demokrasimize nefes aldırdık.”

"SİYASİ MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti seçim sürecini anlamlandıran bir partidir. Milletimiz adına daha azimle çalışacağımız kesindir. Genel İdare Kurulumu şahsıma tam desteğini verdi. Bugün daha güçlüyüz. Artık TBMM'de milletvekillerimiz var. İYİ Parti Türk siyasetinin merkez parti eksikliğini ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz ikili yapıya mecbur kalmadığını görecekler. Bizlere düşen İYİ Parti'nin çözümcü, güvenilir bir yapı olduğunu göstermektir. Öncelikle aziz milletimizi parti teşkilatımızın her bir üyesine teşekkür ediyorum. Asla korkmadıkları için kutluyorum. Özellikle gençlere teşekkür ediyorum bundan sonra da en büyük gücümüz onlar olacak. Siyasi mücadeleye devam edeceğiz. İtibarlı yürüyüşümüze daha yeni başlıyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm tespitlerde haklı çıktığımıza eminiz.

Haberin Devamı

"CHP 100 YILLIK BİR PARTİ"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Muharrem İnce'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Akşener, şunları söyledi: "Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devlettten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum.

"MUHARREM İNCE YENİLGİYİ KABUL ETTİ"

O gece, Sayın İnce ve CHP temsilcileri Sayın Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Dolayısıyla gerilime sebep verecek hadisenin olmadığını söylediler. Arkadaşlarımızla beraber burada seçim sonuçlarını izledik."

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ

Seçim sonuçlarını değerlendiren Muharrem İnce, diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını belirterek, "41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Diğer muhalefet partileri 10'un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50'yi de yıkabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.