Siyaset MHP, 3 büyük şehirde aday çıkarmayacak

MHP, 3 büyük şehirde aday çıkarmayacak

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayacaklarını açıklayan MHP lideri Bahçeli, “Üç büyük şehirde Adalet ve Kalkınma Partisi kimi aday gösterirse göstersin desteğimiz tam olacaktır” açıklaması yaptı.

MHP, 3 büyük şehirde aday çıkarmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın bozulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbul dışında Ankara ve İzmir’de de aday göstermeyecektir” dedi. Bahçeli, partisinin Antalya’daki il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine vurgu yaptı. Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BALTAYI TAŞA VURDULAR: Dün ne söylüyorsak bugün aynı çizgideyiz. 1 Kasım sonrası dalga dalga üzerimize gelen huşunet ve husumet akını püskürtülmüş, hatta bozguna uğratılmıştır. Çöküşümüzü bekleyenler baltayı taşa vurmuşlardır.

SİSTEM OLGUNLAŞMALI: Yeni hükümet sistemi Türkiye’nin ayağına vurulan prangaları kıracak, devlet mekanizmasındaki tıkanıkları açacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bütün kurum ve kurallarıyla olgunlaşmalı, tam olarak oturmalıdır. Geçiş sürecinde çıkan veya çıkması muhtemel pürüzler zamanında yapılacak müdahalelerle bertaraf edilmelidir.

AŞI TUTTU: Cumhur İttifakı Türkiye’nin güvenlik zırhıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sistemsel açmaz ve ihtiyaçlarını telafi ederek muhasım odaklara set çekmiş, sur örmüştür. Çok şükür aşı tutmuş, Türk milleti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Cumhur İttifakı’na karşı takdir ve teveccühünü muazzam şekilde göstermiştir. Eğer 31 Mart’ta, 24 Haziran’ın rövanşını almak için kuyruğa girenlere gün doğarsa, yani Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle mahalli idareler arasında kopukluk vasat bulursa, karşımıza çok büyük tehlikeler çıkacaktır. Önlem alınmazsa, yeni sistem henüz emekleme safhasında iken öldürücü bir darbe yiyecektir.

Haberin Devamı

MALUM ÇETE: Sokaktan medet uman, kargaşadan geçim sağlayan, bozgunculuktan yarar bekleyen zillet ittifakı kaldırdığı hançeri Türkiye’nin sırtına indirmek üzere tetikte beklemektedir. Zillet ittifakının amacı budur, arayışı bundan ibarettir. Bu maksada hizmetle motive olan CHP-İP-HDP-FETÖ-PKK boş durmuyor. Malum çete Türkiye’nin kuyusunu kazıyor, altını oyuyor. YPG’yi terör örgütü görmeyen sadece ABD, sadece HDP değildir, CHP de bu kervanın içindedir. PKK’lı Demirtaş’a el sallayan, AİHM’nin haksız, hadsiz, hukuksuz kararından memnun olan yalnızca CHP ve HDP değildir, İP de bunlar arasına kaydını yaptırmıştır.

OYUNU GÖRDÜK: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini devirmek, emperyalizmin alkışını kazanmak, 15 Temmuz’da yarım kalan işgali fillen tamamlamak isteyen alçaklar son kozlarını 31 Mart’ta sahaya süreceklerdir. Bu oyunu gördük, tehlikeyi sezdik. İşbirlikçilerin niyet ve hedefini açıkça idrak ettik. Bu aşamada susmak gafilliktir. ‘Su akar Türk bakar’ diyemeyiz, olayları akışına bırakamayız.

Haberin Devamı

PAZARLIK, AL-VER SÜRECİ OLMAMIŞTIR

PAZARLIK YOK: Daha önce İstanbul’da aday çıkarmayacağımızı söylemiştim. Buradan ilan ediyorum; MHP İstanbul’un yanı sıra, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek, Cumhur İttifakı’nın mana ve muhtevasında gerekli çalışmalarını heyecanla ifa edecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık, gizli anlaşma yoktur, al-ver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır, adaylığı belli dava arkadaşlarımız çalışmalarına devam edeceklerdir.

MHP Antalya İl Binası’nı açtı

Bahçeli, il başkanları toplantısının ardından Kepez ilçesi Sakarya Bulvarı’ndaki MHP Antalya İl Binası’nın açılışına katıldı. Burada kendisini karşılayanları selamlayan Bahçeli, kurdele keserek yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

‘MHP, TÜRKİYE’NİN YANINDADIR’

Haberin Devamı

MHP TARAFTIR: Türkiye iç ve dış tehditlerle boğulurken, yeni sistemi tasfiye planları yapmak, hükümet nasıl kaybederse kaybetsin anlayışına çivilenmek ne millete ne vatana hissedilen sevgiyle bağdaşmaz. MHP taraftır, Türkiye’nin yanındadır.

SABOTE EDİLDİK: 19 Eylül 2018’de İstanbul’dan aday göstermeyebileceğimizi ifade ettim. Ne var ki, yanlış değerlendirmeler vuku buldu. Amacımız ya anlaşılmadı, ya da anlaşılmak istenmedi. Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı.

RAZI OLAMAZDIK: Terörle mücadelenin bu kadar yoğun ve yüksek moralle yapıldığı dönemde, PKK’nın İstanbul başta olmak üzere, diğer büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine zillet ittifakı kulvarından yerleşme ve yuvalanma kepazeliğine nasıl olur da seyirci kalacaktık?