Siyaset MHP lideri Bahçeli’den İYİ Parti çıkışı: Ne olacak, seçime de girsin alırsa bizden alır

MHP lideri Bahçeli’den İYİ Parti çıkışı: Ne olacak, seçime de girsin alırsa bizden alır

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti’nin 24 Haziran’daki seçime girip giremeyeceği konusunda, “YSK ‘girebilir’ diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Ne olacak, seçime de girsin. Ne olacak seçime girince, başka partilerden almaz, alırsa bizden alır. Biz de rıza gösteriyoruz” dedi

MHP lideri Bahçeli’den İYİ Parti çıkışı: Ne olacak, seçime de girsin alırsa bizden alır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamamdaki bir otelde partisinin milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve il başkanlarıyla yaptığı istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 24 Haziran’da erken seçim yapılması kararından MHP’nin memnuniyet duyduğunu söyledi. Bahçeli, “Süre itibariyle 60 günü bulan bir çalışma dönemini kapsamaktadır. Geçmiş dönemde 60 gün kapsamında erken seçimler yapılmıştır. Dolayısıyla sağlıklı bir seçim yapılması için yeterli bir zamandır. Partilerin de seçim tecrübeleri bu süreyi aksaksız bir şekilde tamamlamaya muktedirdir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, toplantıda seçim kararında etkin olan farktörler, seçimin daha güvenli ve sağlıklı yapılması, MHP’nin üzerine düşen çalışmayı nasıl yapması gerektiğine ilişkin çalışma yaptıklarını bildirdi. Partide seçim heyecanı olduğunu belirten Bahçeli, “Allah’ın izniyle 24 Haziran 2018’deki seçim MHP’yi daha güçlü, daha etkin daha güçlünün yanında, tecrübeli bir yapıyla 1 Temmuz günü TBMM’de hep beraber göreceğiz. Arkadaşlarımıza güveniyorum, seçim çalışmalarını disiplinli şekilde yapacaklarına inanıyorum” dedi.

‘MHP pazarlık yapmaz’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, “24 Haziran 2018’de hangi partilerin seçime girip giremeyeceği, aday veya adayların kim ya da kimler olacağı bizim meselemiz, bizim gündemimiz değildir. Yüksek Seçim Kurulunun alacağı karar, açıklayacağı takvim herkes için bağlayıcıdır” dedi.

Bahçeli, seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasına ilişkin eleştirilere yönelik de şunları kaydetti: “Özellikle seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili olarak, danışıklı dövüş ithamında bulunanlar cumhur ittifakının başarısından ürken, Türk milletinin yeni bir tarih yazacak olmasından korkan yalancılar ve gayri milli çevrelerin yancıları olan şuursuzlardır. MHP pazarlık yapmaz, yapmamıştır. MHP’nin ilke ve ülküleri alınıp satılamaz, aksini iddia edenler ise hüsrana uğrayacak ahlaksızlardır. 24 Haziran 2018’de küresel saldırı ve tahakküme cevap verilecektir. 24 Haziran 2018’de kiralık ve proje terör örgütlerinin kumpas ve komplolarına milli irade haddini bildirecektir. 24 Haziran 2018’de Türk ve Türkiye düşmanları sandığa gömülecektir.”
ANKARA Milliyet

Seçim stratejisi

Soruları da yanıtlayan Bahçeli, “seçim stratejiniz ne olacak?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“MHP’nin erken seçime her zaman hazırlıklı olduğunu ifade edebiliriz. Seçim stratejimiz iki esasa dayanmaktadır. Biri güçlü ve dengeli bir Meclis’in oluşması, ikincisi cumhurbaşkanı seçiminin eş zamanlı gerçekleşmesidir. MHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi partisi mensuplarından aday çıkarmamıştır. Adayımız Sayın Erdoğan’dır. MHP’nin seçim stratejisi, cumhur ittifakı çerçevesinde, kendi siyasi kimliğini koruyarak, değerli dava arkadaşlarını bu siyasi kimlik içinde her ilin seçim çevresinde öngörülen sayılarla adaylarını belirlemek suretiyle TBMM’de güçlü olacak ağırlıkta çalışmasını sürdürecektir. Bir yandan cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan’ın kazanması için gayret göstereceğız. Öte yandan ittifak içinde, MHP’nin siyasi kimliğini koruyan bir kadro ile TBMM’de yer almaya çabalayacağız.”

Haberin Devamı

İYİ Parti yanıtı

Bahçeli, “YSK’nın yasal düzenleme yapılmazsa İYİ Parti’nin seçime giremediğini Ak Parti’ye bildirdiği, MHP’nin bunu reddettiği” iddialarını “Allah’tan bir dileğim var; bir gün de basın doğru yazsın” diyerek, yalanladı.

Bahçeli, İYİ Parti’nin seçime girip girmeyeceği konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Burada biraz dikkatli olmak lazım. Dikkatimiz şuradadır; (Seçim 15 Temmuz’da olacaktır) sloganıyla siyasallaşma sürecine girenler, 15 Temmuz’a gerçekten inanmış olsalar, 6 ay önce seçime girebilir bir parti niteliğine kavuşması lazımdı. Kavuşup kavuşmadığını bilemiyoruz. İlgi alanımızda değil. YSK ‘girebilir’ diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Ne olacak seçime de girsin. Ne olacak seçime girince, başka partilerden almaz, alırsa bizden alır. Biz de rıza gösteriyoruz.”

Haberin Devamı

‘Ortak miting yok’

Bahçeli, Ak Parti ile ortak miting yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya da “Cumhur ittifakını kurduk, oluşturan partiler kendi siyasi kimlikleriyle ittifakta yer almaktadır. Adayları o şekilde belirlenmektedir. Bu siyasi kimliğe uygun olarak her parti elemanları kendi partisine oy verecektir. Böyle bir durum içinde ortak miting yapmak yakışık almaz. Her koyun kendi bacağından asılır. Kendi bacağımızdan asılacağız ama ipi bizden olursa” karşılığını verdi.

MHP lideri Bahçeli’den İYİ Parti çıkışı: Ne olacak, seçime de girsin alırsa bizden alır

Karanfilli anma

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin seçim stratejisinin belirleneceği günübirlik kamp için geldiği Kızılcahamam’da, Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Bahçeli ve beraberindekiler, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, şehit isimlerinin yazılı olduğu alana karanfil bıraktı. Anıtın yanındaki “Gökbörü Otağı”nda dinlenen ve partililerle çay içen Bahçeli’ye, Ak Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Süleyman Acar, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunduğu bir tablo hediye etti. Daha sonra Kızılcahamam Şehit Ağaç Anıtı’nı da ziyaret eden Bahçeli, burada küçük bir kız çocuğuyla fotoğraf çektirdi.

Bozkurt yapınca niye kıskanalım?

Bahçeli, Erdoğan başta olmak üzere önemli isimlerin bozkurt işareti yapması konusunda ise, “Bozkurt tarihimizden gelen bir işarettir. Zaman zaman bizler yaptık, başkaları da yaptı. Türkiye’de bozkurt işaretini yapmayan kalmadı. Kılıçdaroğlu yaptı saygı duyduk, Başbakan yaptı saygı duyduk. Erdoğan yapınca niye kıskanalım değil mi?” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş sahadan kaçmaz

Bahçeli, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylara ilişkin olarak ise, “İzleme imkanı bulamadım. Çünkü erken seçim çalışmalarıyla ilgili yoğunluğumuz vardı. O sebepten dolayı maçı takip edemedim. Ancak Beşiktaş’ın hocası Türkiye’nin hocasıdır. Kendisine yapılmış olan bu saldırıyı şiddetle kınadım. Hocamı aramak suretiyle geçmiş olsun dileklerimi bildirdim. Beşiktaş sahadan kaçmaz, bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.

FETÖ tasfiyesi için fırsat

Bahçeli, seçimlerin FETÖ’nün siyasi ayağının tasfiye edilmesinde bir fırsat olup olmayacağı konusunda ise, “Olması lazım. MHP, bu siyasi ayaktan kurtulmak istiyor. Varsa o konuda takipteyiz” dedi.

Bahçeli, “Siyasi partiler sandık güvenliğini sağlamak için tedbirler alıyor, MHP’den 500 bin görevli olduğu söyleniyor doğru mu?” sorusunu da “500 bin rakamı gibi bazı rakamlar vermiştir. Biz de bunların altında kalamayız. Feti Bey hele bunların altında kalmaz, isterse 1 milyon kişi çağırabilir” diye yanıtladı.