Siyaset Milletimle iftihar ediyorum

Milletimle iftihar ediyorum

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beştepe’de düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimi gecesiyle ilgili “Bu milletin mensubu olmaktan gurur duymalıyız. Milletimle iftihar ediyorum” dedi

Milletimle iftihar ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iki bin kişinin davet edildiği bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, geçtiğimiz yıl aynı bayramda Anıtkabir’deki törene ve resepsiyona katılmayan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ve MHP kurmaylarının katılması gecenin sürprizi olarak değerlendirildi. Resepsiyona CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu davet edilmesine rağmen katılmazken, HDP temsilcilerine ise davet gönderilmedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından verilen resepsiyon dün saat 19.00’da başladı. Resepsiyonda siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolden iki bin kişi davet edildi. Resepsiyona TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eski başbakan Ahmet Davutoğlu, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller ile bakanlar ve milletvekilleri hazır bulundu.

15 Temmuz filmi

Milletimle iftihar ediyorum

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay’ın da aralarında olduğu iş dünyası temsilcileri de resepsiyona katıldı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlara ilişkin görüntüler davetlilere sinevizyondan izletildi. Erdoğan, resepsiyonda davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

- ŞEHİTLERİN BURUKLUĞUNU HİSSEDİYORUZ: Bugün bir taraftan cumhuriyetimizin 93. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor diğer taraftan da 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin burukluğunu yüreğimizde hissediyoruz. 15 Temmuz’da kurşunların hedefi olan kardeşlerim başta olmak üzere, bugün kadar gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

- KAHRAMAN ECDADIN VARİSLERİ: Aziz milletimin meselenin vatan olduğu her durumda tıpkı Çanakkale’de, istiklal harbinde olduğu gibi canını feda etmeye hazır olduğunu biliyorum. Nitekim 15 Temmuz gecesi ülkemizin dört bir yanında yaşanan kahramanlık hikayeleri bunun en açık karinesidir. Darbecilere meydanları dar edenler, kahraman ecdadın varislerinden başkası değildir.

- GURUR DUYUYORUM: O gece en modern silahlara sahip darbecileri bozguna uğratanlar, dilinde duasından, elinde bayrağından, yüreğinde imanından başka silahı olmayan vatan evlatlarıdır. Onların elinde silah yoktu. Bu milletin bir mensubu olmaktan hepimiz gurur duymalıyız. Ben milletimle gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Yıllarca bürokratik oligarşinin veya bir avuç seçkinin kendi mülkü gibi gördüğü bu devletin asıl sahibinin millet olduğu 15 Temmuz’da bir kez daha tescillendi. O gece devletinin imdadına yetişen millet bu vatanı ve devleti kimseye bırakmayacağını açıkça göstermiştir.

Haberin Devamı

- EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETİMİZ: Yeni Türkiye davası yolunda verdiğimiz bu mücadelede en büyük gücümüz milletimizdir. Dünyanın en güçlü ordularına karşı kurtuluş savaşını başlattığında Gazi’nin en büyük güven kaynağı ne top ne tank ne de cephanelikti. Gazi inanıyorum ki önce Allah’a sonra karakterine esaret yakıştıramadığı bu millete güveniyordu.

Bahçeli’ye teşekkür

Milletimle iftihar ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği 29 Ekim resepsiyonunda sorulara şu yanıtları verdi:

- MUSUL OPERASYONU: Konuyla ilgili olarak ben yetkili arkadaşlarla görüştüm, bizim içeriden aldığımız bilgiler bunu doğrulamıyor. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Haşdi Şabi Musul’un 80 kilometre güneyinde bilgisi var, o bilgilerden sonra belki şartlar değişmiş olabilir, püskürtülmüş olabilir veya ilerlemiş olsalar bile ciddi mesafe alacaklarını zannetmiyorum. Telafer meselesi bizim için hassas bir konu. Telafer’de biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur.

Haberin Devamı

- RAKKA OPERASYONU: Doğrusu net bir cevap henüz alabilmiş değiliz. Çünkü onların planları içerisinde hala PYD YPG var. Biz de kendilerine diyoruz ki burada eğer PYD ve YPG’yi işin içine sokacak olursanız biz burada olmayız.

- ANAYASA GÖRÜŞMELERİ: Benim ancak anayasaya bakışım olabilir. Diğer konular hükümetin ilgi alanı içindedir. İktidar partisi ile MHP’nin yaptığı çalışma, bana göre bunlar ülkemizin geleceği için hayırlı gelişmelerdir. Her 2 siyasi partinin mesafe alıp oturup konuşalım demeleri zaten milletimizin de beklentisidir. Cumhurbaşkanı olarak beni de sevindiriyor. Bundan dolayı da mutluyum. Anayasa çalışması içindeki maddelerin, burada atılacak olumlu adımlar milletimi çok çok sevindirecektir.

Haberin Devamı

- BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Sayın Bahçeli’nin 15 Temmuz’dan bu yana, öncesinde tutumları sebebiyle, özellikle dayanışma içerisindeki bir siyaset anlayışının bir devlet adamlığı yaklaşımının kendisinde temerküz ettiğini görüyorum. Bundan dolayı şahsım ve milletim adına kendisine çok çok teşekkür ediyorum.

- FETÖ SORUŞTURMASI: Ak Parti’de var veya yok. Görüyoruz ki bazı Ak Partili belediye başkanları da görevden alındı. Alınmadı diye bir şey yok. Sayın Başbakan bütün takipleri yaptıklarını, bunlar varsa tespit edilerek kesinlikle bunları çıkarırız diye açıklaması var. Genel başkan ben değilim, dolayısıyla o takip edecektir.

- İDAM GECİKTİRİLMEMELİ: Ben inanıyorum ki bu işin geciktirilmesi doğru olmaz. Çünkü milletimin talebi çok çok fazla. Hükümet kanadı bu işi dillendirdi zaman zaman. Onu parlamentoya ben getireceğine inanıyorum ve parlamentodan da bu işin en isabetli şekliyle çıkacağına inanıyorum.

- AB SÜRECİNDE İDAM: Kendimizi oraya niye bu kadar bağlıyoruz. Yani bütün bu 246 şehidimi AB bana geri verebiliyor mu? Bugün buraya gelirken Kazan’daki gazimiz Derya hanımı ziyaret ettim. Aylardır yatıyor. AB bana bu acımı iade edebilecek mi? Normale döndürebilecek mi? Kendimizi aldatmayalım. AB’nin bu kararları bizim için değişmez değildir.

‘Tek başına kaldıramayız, uzlaşma şart’

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe’de verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda soruları yanıtladı. Yıldırım’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “idam isteriz” sloganları üzerine söylediği, “Yakın, yakın, merak etmeyin. Hükümetimiz Parlamento’ya getirecek” ifadeleri de hatırlatılarak, böyle bir çalışma olup olmadığı sorusu yöneltildi. Yıldırım ise, “Tek başına kaldıramayız, uzlaşma şart” yanıtını verdi.

Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Aydın’da silahlı saldırıya uğraması konusunda ise, “Tezcan ile görüştüm durumu iyi” dedi. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.