Siyaset Milli Savunma Bakanı Canikli: TSK'da intihar oranı yüz binde 15'e düştü

Milli Savunma Bakanı Canikli: TSK'da intihar oranı yüz binde 15'e düştü

20.11.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) intihar oranının yüz binde 15'e kadar düşürüldüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Canikli: TSKda intihar oranı yüz binde 15e düştü

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli milletvekillerinin kışlada intihar vakalarına ilişkin soru önergelerini yanıtladı. Konuyla ilgili rakam vermeyen Canikli, alınan tedbirlerle son yıllarda TSK'da intihar oranının yüz binde 15'e kadar düşürüldüğünü kaydetti. İntiharları önlemek için alınan tedbirleri ve yapılan çalışmaları anlatan Canikli, şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

"TSK büyük gayretlerle sağlanan intihar oranındaki azalmayı asla yeterli bulmamaktadır. Bu konuda çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda özellikle Mehmetçiklerin kışlaya adım atmalarından itibaren gerek fiziki sağlıkları ile ilgili gerekse psikolojik durumları ile ilgili sıkı bir tarama yapılmakta, hatta bazı erbaş/erler burada ilk defa doktor ve psikologla karşılaşmaktadır... TSK bünyesinde Rehberlik ve Danışma Merkezleri (RDM), psikolojik olarak personelin sorunlarını belirlemek, yardımcı olmak ve koruyucu ruh sağlığı hizmetleri maksadıyla 1997 yılından beri faaliyet göstermektedir."

Yazarlar