Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

09.04.2023 - 04:41 | Son Güncellenme:

.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Max Speur- Sabancı Holding / Dijital Grup Başkanı

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Küresel büyüme stratejisinde ‘yeni ekonomi’yi odağına alan Sabancı Holding, organizasyon yapısında da bu yönde bir değişikliğe gitti. Topluluğun son dönemdeki büyümesinin itici güçlerinden biri olan dijital teknolojiler, organizasyon yapısında yeni bir iş kolu olarak ele alınırken, oluşturulan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı görevine Max Speur atandı. Geçmiş dönemde çok sayıda bilişim ve teknoloji şirketinin üst düzey yöneticiliğini yapan Max Speur, 15 Mart itibarıyla Sabancı Holding’deki görevine başladı. Speur, yeni organizasyon yapısı kapsamında SabancıDx, Radiflow, SEM ve Teknosa şirketlerinin büyüme süreçlerine liderlik edecek. Teknoloji ve IT Hizmetleri alanında 30 yıl deneyimi bulunan Speur lisans eğitimini Technische Hogeschool Rijswijk Makine Mühendisliği ve İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans derecesini ise University of Twente’de Teknoloji Bilimi ve Yönetimi alanında aldı ve Henley Business School’da Birleşme ve Satın Almalar Liderlik Programı'nı tamamladı. 2005 yılında Singapur ve Melbourne’da Hewlett Packard Enterprise Services Başkan Yardımcılığı ve Satış ve Endüstri Liderliği görevlerine atanan Speur, 2011 yılında AT10TION Group’u kurdu. 2012 yılında, SunTec Business Solutions’a katılarak İngiltere, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Hindistan’dan sorumlu CCO & COO olarak görev yaptı. 2017 yılında CCS Connects’in CEO’su olarak atanan Speur, bu görevini 2021 yılına kadar sürdürdü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Mart ayı itibarıyla kariyerlerine yeni görevlerinde devam eden yöneticiler, hızlı ticaretten otomotive, şirketlerinin yerel ve global hedefleri doğrultusunda ekiplere liderlik edecek. Data Expert’in derlediği atamalar şöyle:

İş dünyası önemli transferler yaptı

Serhan Turfan - Zer / Genel Müdürü

Koç Topluluğu şirketlerinden satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında faaliyet gösteren Zer’in yeni Genel Müdürü Serhan Turfan oldu. Türkiye’nin ilk ve en büyük kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer’de üst düzey atama gerçekleşti. 1995 yılından bu yana Ford Otosan’da farklı sorumluluklar üstlenen ve 2018 yılından itibaren Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı olan Serhan Turfan, Zer’in yeni Genel Müdürü oldu. Kariyerine Ford Otosan’da Satış Planlama ve Lojistik Uzmanı olarak başlayan Turfan, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde, işletme yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 2022 yılında Harvard AMP programından mezun oldu. Dört buçuk yıldır Zer’in Genel Müdürü olan Mehmet Apak ise Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürü ve Koç Holding A.Ş. Muhasebe Direktörü olarak Koç Topluluğu’ndaki görevlerini sürdürecek.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Osman Yılmaz- Getir / Global CFO’su

ünleri teslimat sektörü şirketi Getir, üç kıtada 9 ülkede yürüttüğü operasyonun CFO’luğuna Osman Yılmaz’ı getirdi. Türkiye’nin önde gelen finansal ve teknoloji kuruluşlarında 16 yılı aşkın tecrübesi olan Yılmaz, Getir’in küresel finansal stratejisini kurgulayacak ve finansal operasyonuna liderlik edecek. Getir’e katılmadan önce, New York Menkul Kıymetler Borsasında (NYSE) işlem gören Turkcell’in CFO’luğunu 2018 yılından bu yana yürüten Yılmaz, şirketin finansal teknolojiler alanındaki dönüşümünde ve büyümesinde kilit rol oynadı. Yılmaz kariyerine İş Bankası’nda başladıktan sonra sırasıyla TEB ve HSBC’de finansın farklı alanlarında liderlik görevleri üstlenmişti.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Ece Şenkal- Toyota / Paz. ve Kurumsal İletişim Müdürü

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de organizasyonel değişim çerçevesinde Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü görevine Ece Şenkal atandı. 2006'da Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Ece Şenkal, iş hayatına Doğuş Otomotiv SEAT Pazarlama Ürün Uzmanı olarak başladı. Şenkal iş yaşamında SEAT ve Volkswagen Binek Araç; marka, ürün ve hizmetler için pazarlama ve iletişim stratejilerinin oluşturulması, etkinlik, sponsorluk ve kurumsal iletişimden sorumlu olarak 12 yılı aşkın görev yaptı. Bu sürede Pazarlama ve İletişim Yöneticiliği'ni sürdüren Şenkal, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış'ta yeni organizasyonel yapılanmayla; Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nü üstlendi.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Korhan Kuyu- Anadolu Sigorta / Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Anadolu Sigorta’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Koordinatörü olarak görev yapan Korhan Kuyu, 23 Mart itibariyle Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak yeni görevine başladı. 1996'da ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kuyu, aynı yıl İş Bankası Yazılım Geliştirme Bölümü’nde çalışma hayatına adım attı. Kuyu 2021 yılının mart ayından itibaren, Anadolu Sigorta’da Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Koordinatör olarak görev yapıyordu.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Ahmet Yağlıcıoğlu- Balparmak / CMO’su

Balparmak’ın yeni CMO’su Ahmet Yağlıcıoğlu oldu. Balparmak’ın tüm pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak Yağlıcıoğlu görevine 1 Mart tarihi itibarıyla başladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi mezunu olan Ahmet Yağlıcıoğlu, profesyonel kariyerine 2008 yılında Johnson Wax Türkiye şirketinde adım attı. Yağlıcıoğlu, Balparmak’a CMO olarak atanmadan önce Defacto’da Global Pazarlama Direktörü olarak markanın 25 ülkedeki tüm pazarlama stratejilerini yönetiyordu.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Caner Alpaslan- TAB Gıda / Paz. Genel Müdür Yardımcısı

Restoran operatörü TAB Gıda’nın pazarlama operasyonlarını Caner Alpaslan yönetecek. Ocak 2023 itibarıyla TAB Gıda Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı (CMO) görevine getirilen Alpaslan, Şubat 2020'den bu yana şirketin Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütüyordu. Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Alpaslan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Alpaslan, yeni görevde şirketin 360 derece pazarlama faaliyetlerine liderlik edecek.