Milliyet Executive İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

16.02.2023 - 03:27 | Son Güncellenme:

Teknoloji hayatın her alanında alışageldik işleyişi altüst edip ilerlerken gözler her zamankinden fazla teknoloji liderlerinin üzerinde...

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

Bir şirketin teknolojiden sorumlu en üst düzey yöneticisinin stratejik konumu giderek güçleniyor. İşleri büyütmek, işleyişi iyileştirmek için teknolojiyi geliştiren ve belirleyen teknoloji liderlerinin yönetimdeki ağırlığı her geçen gün büyüyor. Şirketi geleceğe hazır hale getirmek için teknoloji liderleri insan gücüyle teknoloji gücünü doğru formülle birleştirerek kilit bir rol üstleniyor. Milliyet Executive’in bu sayısında sizleri sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri ile tanıştırıyoruz...

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ALEXEY SHEVENKOV- Hepsiburada CTO

Yüksek lisans eğitimini Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 2005’te yazılım geliştirici olarak Yandex’e katıldı. 2009’da yazılım mühendisliği departmanının başına geçti ve 2016’da Yandex.Market’in CTO’su oldu. Yandex bünyesindeki 16 yıllık görev süresince birçok e-ticaret hizmetinin faaliyete geçirilmesine katkıda bulunan Shevenkov, Aralık 2021’de Hepsiburada’ya CTO olarak katıldı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
AYŞEGÜL ARICAN ŞEKE- Vodafone Türkiye / İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Kariyerine Yapı Kredi Bankası’nda Analist ve Yazılım Geliştirici olarak başladı. Ardından ING Bank’ta Uygulama Geliştirme Direktörü olarak çalıştı. Vodafone’a katılmadan önce Akbank’ta Teknoloji, Strateji, Yönetişim ve Veri Teknolojilerinden Sorumlu Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ekim 2021’den bu yana Vodafone Türkiye IT İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı.

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
DR.BAHADIR ZEREN -  TUSAŞ Bilgi Teknolojileri Başkanı

2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamladı. Post doktora araştırmalarını Nottingham Üniversitesi’nde sürdüren Zeren, Temmuz 2019’da TUSAŞ’a katıldı. Şubat 2020’den bu yana TUSAŞ Bilgi Teknolojileri Başkanı olarak profesyonel hayatına devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
BERKE MENEKLİ- BSH / Global Dijital Platformlardan Sor. Bşk. Yrd.

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu. Master çalışmaları yaparken, 1994 yılında Tekfen (TİTAŞ) BT departmanında iş hayatına atıldı. 1996 yılında Endüstri Yüksek Mühendisi unvanını alan Menekli, Coca-Cola, BMS ve GSK şirketlerinde BT departmanlarında görevler aldı. 2015 yılında başladığı BSH Ev Aletleri’nde halen Global Dijital Platformlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
BİLAL GENÇ- A101 / Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Kariyerine 1997 yılında sistem uzmanı olarak başladı. Daha sonra HSBC, Fintek, Türk Telekom ve Naspers Grup Türkiye’de çeşitli roller üstlendi. Mayıs 2016’dan Haziran 2018’e kadar D&R´da CIO, Haziran 2018’den Mart 2021’e kadar CarrefourSA’da CTO olarak görev aldı. Mart 2021’den bu yana A101’de Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütüyor

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
BURAK AKTAŞ- Flo Mağazacılık / Bilgi Tek. ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı

İTÜ Endüstri Mühendisliği lisans eğitiminden sonra Colorado State Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği master programını tamamladı. Garanti Bankası’nda Finansal Analist olarak başladığı kariyerine; Ford Otosan, GıdaSA, Henkel, Kraft Foods, Mavi ve Modanisa’da devam etti. Uzun yıllar üst düzey yönetici olarak sorumluluklar üstlendi. FLO Mağazacılık’ta Bilgi Teknolojileri ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı görevinde.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
EGE ÖRER- AXA Sigorta / Başkan ve İcra Kurulu Üyesi – CIO

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği yüksek lisansı yaptı. Kariyerine 1995 yılında Netaş’ta başladı. Daha sonra sırasıyla Turkcell, Demirbank ve HSBC’de görev aldı. AXA Sigorta’daki kariyerine 2002 yılında başlayan Örer, 2007 yılında BT Direktörü unvanını aldı. 2014 yılında Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu Üyeliği'ne atandı

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ENGİN KAVAS- Aydem Holding / Bilgi Teknolojileri Grup Direktörü

Yurt içinde ve yurt dışında telekom, sağlık, otomotiv, savunma sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarda çalıştı. Geniş çaplı birçok başarılı dijital dönüşüm projesine imza atan Kavas, Aydem Holding'de Bilgi Teknolojileri Grup Direktörü olarak kariyerine devam ediyor. Ayrıca kurumun grup şirketlerinden GDZ Enerji, Aydem Plus ve Parla Solar’da Yönetim Kurulu Üyesi.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ERMAN KARACA- TFI Tab Gıda Yatırımları CTO

Ege Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans mezunu. ATP, Körfezbank, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankası’nda çeşitli üst düzey roller üstlendikten sonra 2015- 2021 yılları arasında TÜBİSAD’ın ilk kadın başkanı oldu. TFI Tab Gıda Yatırımları CTO’su olarak kariyerine devam eden Karaca, TBV Yönetim & Yürütme Kurulu, WTECH Kurucu Danışma Kurulu, DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
FULYA BIÇAK MUŞTU- Zorlu Enerji Grubu / BT ve İş Geliştirme Direktörü

ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve Yeditepe Üniversitesi MBA programını tamamladı. Bimsa, Danonesa, British American Tobacco, Çelebi Holding, Evyap Holding, Balparmak ve HD Holding’de BT’den sorumlu üst düzey yöneticilik yaptı. 2020’den itibaren Zorlu Enerji Grubu’nda CIO olarak görev alan Bıçak Muştu, Kalder’de ve farklı alanlarda gönüllülük çalışmaları yürütüyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
GEDİZ SEZGİN- Turkcell CTO

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu. Daha sonra aynı üniversitede doktora derecesi aldı. 1995 yılında Turkcell ailesine katılan Sezgin, teknoloji fonksiyonunda çeşitli uzmanlık, yöneticilik ve üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. Ekim 2015’ten bu yana Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı/CTO olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
GÖKHAN ERGÜL- sahibinden.com CTO

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel kariyeri boyunca Türkiye ve ABD’de yazılım alanında çeşitli roller üstlenen Ergül, Telenity’de Baş Yazılım Mimarlığı görevinin ardından 2010 yılından beri sahibinden.com Teknoloji Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
GÖKHAN KIPÇAK- Şişecam CIO

İTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunu. İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Çalışma hayatına 1988 yılında BT Uzmanı olarak başlayan Kıpçak, uzun yıllar Coca-Cola bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında önemli roller üstlendi. Şişecam’daki kariyerine Mayıs 2019’da başlayan Kıpçak, Temmuz 2021 itibariyle Şişecam Bilgi Teknolojileri Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürüyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

GÖKHAN ÖZDİNÇ- Yapı Kredi Bankası / Teknoloji, Veri ve Süreç Yön. GMY

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans, Boğaziçi Üniversitesi MBA ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Doktora mezunu. 2020 yılında Yapı Kredi bünyesine katılan Özdinç, İştirakler Uygulama Geliştirme ve BT Yönetişim Direktörü ve Yapı Kredi Yatırım CIO’su olarak çalıştı. 2021 Ağustos ayı itibariyle Yapı Kredi Bankası Teknoloji, Veri ve Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi olarak görevine devam ediyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

GÜL EROL- Yıldız Holding / Bilgi Teknolojileri Başkanı

ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Erol, iş hayatına Türk Traktör’de Planlama Mühendisi olarak başladı. Daha sonra Sabancı Grubu bünyesinde 12 yıl süresince Bimsa ve Enerjisa’da farklı yönetsel görevlerde bulundu. Aralık 2019’dan bu yana Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı olarak kariyerine devam eden Erol, aynı zamanda Yıldız Tech CEO’luğunu yürütmekte.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
HAKAN IRGIT- SOCAR Türkiye / Dijital Transformasyon & BT Başkanı

North Texas Üniversitesi Bilgisayar Bilgi Sistemleri ve İşletme Yönetimi Bölümleri’nden mezun oldu. Kariyerine 1996 yılında Kuzey Amerika’da Andersen Consulting firmasında başladı. 2008 yılında Accenture Türkiye Ülke Yönetici Direktörlüğü görevini üstlenen Irgıt, Kasım 2018’de SOCAR Türkiye bünyesine katıldı. 2020 yılından bu yana SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı olarak görevine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

HANDAN KARAKUŞ- CarrefourSA / BT Genel Müdür Yardımcısı

İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İşletme Yönetim Sistemleri bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 1996 yılında Siemens’te Üretim Uzmanı olarak başlayan Karakuş, sırasıyla Hürriyet Gazetesi, Doğan Holding ve Petrol Ofisi’nde çeşitli roller üstlendi. Ağustos 2021 yılından bu yana CarrefourSA Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam ediyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

HAYRİYE KARADENİZ- Ford Otosan / Dijital Ürünler ve Servisler Lideri

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine, 1994 yılında Ford Otosan’da başlayan Karadeniz, firma bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2012 yılında Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmaya başladı. 2016 yılında ise Türkiye’nin ilk atanan CDO’su olan Karadeniz, Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri olarak profesyonel hayatına devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

HİLMİ KOÇAK- Eczacıbaşı Holding / Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Bşk

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. 26 yıllık kariyeri boyunca yazılım, ilaç sanayi, beyaz eşya, hızlı tüketim ürünleri, enerji ve madencilik sektörlerinde yurt içi ve dışında görevler aldı. Teknoloji Liderliği, Dijital Dönüşüm ve Reorganizasyon konularında deneyimleri olan Koçak, halen Eczacıbaşı Holding Grup Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı ve Eczacıbaşı Bilişim’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi görevinde.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İLKER KURUÖZ- Garanti BBVA / Mühendislik Hizmetleri ve Veri GMY

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu. Kariyerine ABD’de başladı. Üst düzey sorumluluklar üstlenen Kuruöz, Doğuş Grubu’nda Teknolojiden Sorumlu Başkan ve Doğuş Teknoloji Genel Müdürü olarak çalıştıktan sonra Mart 2018’de Garanti BBVA’da Mühendislik Hizmetleri ve Veri Genel Müdür Yardımcısı oldu. Kuruöz, aynı zamanda Garanti BBVA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
KAAN KONAK- Aksigorta CIO

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. 17 yılı aşkın bir süredir teknoloji alanında çalışmakta olan Konak, 2015 yılında Aksigorta’ya katıldı. Teknolojiyi kullanarak iş süreçlerini dönüştürmek ve değer yaratmaya odaklanan bir teknoloji departmanı yaratmak vizyonu ile Aksigorta’da CIO olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
DR.KEREM KIZILTUNÇ- Türk Hava Yolları / GMY (Kurumsal Gelişim & BT)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 1998'de başlayan ve 2009'da THY bünyesinde BT Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Kızıltunç, 2017-2022 arası Turkcell’de Direktör oldu. Mart 2022’de Türk Hava Yolları’na Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak tekrar katılan Kızıltunç, aynı zamanda THY Teknoloji ve Bilişim Genel Müdürü.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
KERİM TATLICI- Migros Ticaret A.Ş / BT ve İş Geliştirme GMY

Lisans eğitimini İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Koç Üniversitesi’nde MBA yaptı. Profesyonel iş yaşamına 1993 yılında Migros’ta başlayan Tatlıcı, firma bünyesinde çeşitli roller üstlendikten sonra 2014 yılında Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü olarak atandı. Ocak 2019’dan bu yana Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
KORAY KURT- Abdi İbrahim / Bilgi Sis. ve Teknolojileri Direktörü

Lisans eğitimini İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine Mercedes-Benz ve Sarar firmalarında Yazılım Sorumlusu olarak başlayan Kurt, Kalyon Holding ‘te Grup IT Müdürü, IT Direktörü ve son olarak Kalyon Holding Grup IT Direktörü olarak görev aldı. Kasım 2019’dan beri Abdi İbrahim İlaç’ta Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü olarak profesyonel hayatına devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
KÖKSAL KÜÇÜKADA- Sanko Holding / Bilgi Teknolojileri Koordinatörü

YTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Küçükada, iş yaşamına Kibar Holding’de başlayarak holding ve grup şirketlerinde 13 yıl görev aldı. 2017 yılına dek Tiryaki Grup’ta, 2017-2019 yılları arasında Yücel Grup’ta CIO görevini üstlendi. Sektörde 25 yıllık deneyime sahip olan ve 2019 yılından bu yana Sanko Holding’de Bilgi Teknolojileri Koordinatörü olarak görevini sürdüren Küçükada, Sanko Holding’de dijital dönüşüm stratejilerine liderlik ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
KEREM ÖZTÜRK- TAV Havalimanları Holding

Marmara Üniversitesi’nde BT Yönetimi ve Viyana Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme eğitimi aldı. 1996'dan bugüne dek Mercedes Benz, KPMG, ALLIANZ Group, Vodafone, Tüvturk, TüvSüd, Mars Cinema Group’ta çeşitli sorumluluklar üstlendi. 2016'da TAV Technologies’te Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2018'de TAV Technologies Genel Müdürü rolünü üstlendi ve 2022 başından bu yana eş zamanlı olarak TAV Havalimanları Holding CIO’su.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MEHMET ALİ CER- TEB / Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine Türkiye Kalkınma Bankası’nda sistem analisti olarak başladı. Southern Illinois University, Metters Industries ve Demirbank’ta çalıştıktan sonra 2000-2010 yılları arasında TEB Altyapı Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Cer, 2011’den bu yana Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MEHMET BÜTÜN- Vakıf Katılım Bankası CIO

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu. Turkcell, Türk Telekom-AVEA, Teradata EMEA ve Türk Hava Yolları A.O.’da teknoloji, danışmanlık ve dijital dönüşümden sorumlu yöneticilik görevlerinde bulundu. 2018 yılında Vakıf Katılım Bankası’na CIO olarak katılan Bütün, Teknoloji ve Dijital Bankacılık birimlerini yönetiyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
PROF. DR. MEHMET ÇELİK- Aselsan / UGES Sektör Başkan

kâleten atandığı Ulaşım, Güvenlik, Enerji, Otomasyon ve Sağlık Sistemleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere asaleten atandı. Ayrıca, ASELSANNET Elektronik ve Haberleşme Sistemleri Müdürler Kurulu Başkanı ve ASELSAN Sivas Hassas Optik Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev alıyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MEHMET FATİH KACIR- T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı / Bakan Yardımcısı

31 Temmuz 2018’de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na atandı. Bakanlıkta, Milli Teknoloji Hamlesi ve stratejik dönüşüm politikalarından sorumlu olarak görev alan Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye Uzay Ajansı çalışmalarının koordinasyonunu yürütüyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MEHMET FIRAT- Enerjisa Enerji / BT ve Dijital İş Yönetimi Bölüm Başkanı

2002 yılında iş hayatına başlayan Fırat, SAP Lojistik, Bakım, Raporlama konularında danışman, proje yöneticisi ve program yöneticisi rollerinde çalıştı. 2009 yılında Başkent Elektrik Dağıtım’da, 2011 yılında Enerjisa’da sorumluluklar üstlendi. Kariyeri boyunca teknoloji alanında çalışan ve 12 senedir enerji sektöründe görev alan Fırat, Enerjisa’da Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Başkanlığı'nı yürütüyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MEHMET KÜRŞAD DEMİRKOL- QNB Finansbank / BT, Op., Kanallar ve İş Geliştirme GMY

Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını Stanford Üniversitesi’nde tamamladı. 1999-2003 arası McKinsey & Company Atlanta ve Türkiye ofislerinde Kıdemli Danışman olarak çalıştı. Sonra yurt içi ve yurt dışında sorumluluklar üstlendi. 2010’da QNB Finansbank’a katılan Demirkol, Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı görevinde.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MELTEM ATAY- Türk Tuborg IT Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA ve MIT Sloan “Digital Strategy Management” programlarını tamamladı. Kariyerine Paşabahçe’de Proje Mühendisi olarak başlayan Atay, I-BİMSA’da danışman ve proje yöneticisi rollerinde çalıştı. Türk Tuborg A.Ş.’de Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü görevini üstlenen Atay, teknoloji ve dijitalleşme projelerine liderlik yapıyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
METİN SANCAR- Togg Ar-Ge Direktörü

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Sancar, yaklaşık 21 yıl çalıştığı Aselsan’da Hava ve Deniz Programları Direktörü olarak görev yaptıktan sonra, TAI’ye geçerek 5 yıldan fazla bir süre TAI Helikopter Grup Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye’nin geliştirdiği milli helikopterin başında yer alan Sancar, Şubat 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Ar-Ge Direktörü olarak atandı.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MURAT EREZ- Kale Grubu / Başkan Yardımcısı – CIO

Ege Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine 1996 yılında Bisan A.Ş.’de yazılım mühendisi olarak başlayan Erez, 1999 yılında Kale Grubu’na katıldı. Grupta sırasıyla Yazılım Geliştirme Şefi, Yazılım Geliştirme Müdürü ve İş Uygulamaları Direktörü, IT Bölüm Başkanı olarak çalıştı. Halen Kale Grubu Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MURAT ÖZKAN- Anadolu Efes / Grup Bilgi ve Dijital Çözümler Direktörü

Kariyerine Arçelik’te başlayan Özkan, 1997 yılında Philips Morris’e katıldı ve 17 yıl boyunca çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. 2014 yılında Ülker’e CIO göreviyle katılan Özkan, bu sorumluluğa ek olarak 2017 yılından itibaren Yıldız Holding ve pladis şirketinde İş Çözümleri Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Nisan 2019’dan bu yana Anadolu Efes Grup Bilgi ve Dijital Çözümler Direktörü olarak görev alıyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
MURAT ZEREN- Zorlu Holding / Bilgi Teknolojileri Grubu Başkan

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, doktora eğitimini Ohio State Üniversitesi’nde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Alcatel Teletaş, Telsim ve Oksijen Teknoloji’de Ar-Ge ve yazılım ekipleri yöneten Zeren, sonra Ülker Grubu, Argela Teknoloji, Türk Telekom’da yöneticilik görevlerinde bulundu. Zorlu Holding’e katılmadan önce Doğan Online Teknoloji Grup Başkanı'ydı.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
DR.NAİM EROL ÖZGÜNER- İstanbul Büyükşehir Bld. / Bilgi İşlem Daire Bşk.

YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezuniyetinden sonra aynı bölümde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Turkcell'de çeşitli projelerde üst düzey yönetici olarak rol aldı ve son olarak sabit ve mobil şebeke operasyonları bölümünü yönetti. 2016'dan bu yana CF Telekom’da Genel Müdür olarak görev alan Özgüner, 24.07.2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atandı.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
OĞUZ KARTAL- Karaca Group / Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yard

2003 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. İş hayatına Yapı Kredi Bankası’nda başladı. Kariyeri boyunca Garanti Bankası, Turkcell, IBM’de çeşitli görevler üstlenen Kartal, Kasım 2021 itibariyle Karaca’ya transfer oldu. Kartal, Haziran 2022 itibariyle Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
OĞUZ SEZGİN- Koç Holding / Bilgi Teknolojileri Koordinatörü

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine yazılım mühendisi olarak başlayan Sezgin, 18 yılı aşkın bir süredir Koç Holding bünyesinde görev alıyor. Halen Koç Holding’in Bilgi Teknolojileri Koordinatörü olarak 39 iştirakin BT yöneticileri ve dijital dönüşüm liderlerinden oluşan ekiplere yön veriyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
OĞUZHAN YILDIZ- Kalyon Holding / Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı

İTÜ Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği’nde lisans, Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Kariyeri boyunca 5 yıl ağ/güvenlik uzmanı, 3 yıl yazılım uzmanı, 6 yıl yönetici ve 11 yıl CIO olarak görev yaptı. Yenilenebilir enerji, inşaat, sanayi, gayrimenkul, eğitim, havaalanı ve otoyol işletmeciliği sektörlerinde faaliyet gösteren Kalyon Holding’de Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Grup Başkanı görevinde.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ÖMER ÖZGÜR ÇETİNOĞLU- TOFAŞ / Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Çetinoğlu, iş hayatına Koç Holding’de yazılım mühendisi olarak başladı. Daha sonra Beko Elektronik ve KoçSistem’de çeşitli üst düzey sorumluluklar üstlendi. 2016’dan bu yana TOFAŞ’ta Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü olarak görev yapıyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ÖNDER ŞENOL- Defacto / Online Genel Müdürü

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından aynı bölümde master eğitimini tamamladı. Kariyerine 1996 yılında araştırma görevlisi olarak başladı. Sonrasında 15 yıl boyunca Turkcell Grup’ta farklı bölümlerde yönetici pozisyonlarda yer aldı. Eylül 2014 tarihinde DeFacto’ya katılan Şenol, Mart 2022’den beri Online Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
SABRİ GÖKMENLER- Türkiye İş Bankası / Genel Müdür Yardımcısı

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans programını tamamladı. Kariyerine 1991'de Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde Stajyer Yazılım Uzmanı olarak başladı. 2004'ten itibaren İş Bankası’nın iştiraki Softtech’te görev aldı. 2008'de bankanın Bilgi Teknolojileri Mimari ve Güvenlik Yönetimi Müdürü, Ekim 2012’de Bilgi Teknolojileri Müdürü olan Gökmenler, 28 Ocak 2021 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
SERKAN DEMİR- Alarko Holding / BT ve Dijital Dönüşüm Grup Başkanı

İş hayatına 2000 yılında Aksigorta Bilgi Teknolojileri Bölümü’nde Sistem Analisti olarak başlayan Demir, Alarko Holding’e 2018 yılında BT Koordinatör Yrd. olarak katıldı. 2022 yılı itibariyle BT ve Dijital Dönüşüm Grup Başkanlığı görevini sürdürüyor. BT ve Dijital Dönüşüm stratejileri geliştirme ve yürütme konusunda 23 yıllık deneyime sahip olan Demir, Alarko Holding’in BT ve Dijital Dönüşüm stratejilerine liderlik ediyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
SERKANT PAKER- Anadolu Grubu / Bilgi Teknolojileri Başkan

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nden mezun oldu. 1998-2014 yılları arasında Coca-Cola İçecek’te Bilgi Teknolojileri alanında farklı yöneticilik pozisyonlarında bulundu. 2014’te Anadolu Efes’te CIO görevine getirildi. 2015’ten bu yana Anadolu Grubu Bilgi Teknolojileri üst yöneticisi olan ve dijital dönüşüme liderlik yapan Paker, Bilgi Teknolojileri Başkanı olarak görevini sürdürüyor

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ŞERAFETTİN ÖZER- LC Waikiki/ Dijital Dönüşüm ve BT Genel Müdürü

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği’nden mezun oldu. Daha sonra sırasıyla BELBİM, Yapı Kredi Bankası, Softtech, Valensas’ta ağırlıklı olarak yazılım geliştirme süreçlerinde mühendislik, mimarlık ve yöneticilik yapan Özer, 2018 Temmuz ayından bu yana LC Waikiki’de Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
ŞİRİN AKTAŞ- Edenred CIO

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans eğitimini ise İTÜ Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine Garanti Teknoloji’de başlayan Aktaş, daha sonra sırasıyla Koç. net, Turkcell ve Unilever’de çeşitli sorumluluklar üstlendi. Edenred’de CIO olarak kariyerine devam ediyor.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
UĞUR SERKAN TAŞKI- Koçtaş / Bilgi Teknolojileri Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Andersen’da danışmanlık sonrası Veripark’ta e-Business çözümler bölümünü yönetti. 2016'ya kadar Turkcell’de sırasıyla, Global Bilgi’de Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, Superonline’da CIO, Turkcell Teknoloji’de GMY, Turkcell Europe’da ICT Direktörlüğü ve Turkcell Teknoloji Koordinatörlüğü yaptı. Eylül 2016’dan beri Koçtaş’ta Bilgi Teknolojileri Direktörü.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
UTKU BARIŞ PAZAR- Arçelik / Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu GMY

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu. Emory Üniversitesi Goizueta Business School’da yüksek lisansını, Harvard Business School’da AMP programını tamamladı. Arçelik’te Stratejik Planlama Direktörlüğü ve Koç Holding’de Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü yaptı. 2018’den beri Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu GMY’si olarak dijitalleşmeye, inovasyona ve Asya-Pasifik operasyonlarına liderlik ediyor.

Peki bu seçim nasıl yapıldı?

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından bu yıl ilk kez yürütülen “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” Araştırması kapsamında, Türkiye’de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 800’ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 300’ün üzerinde organizasyonun en üst düzey Teknoloji yöneticisine ulaşıldı. Organizasyonlarda fonksiyon liderinin artan önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan listede eşit rekabet koşulları sağlanması amacıyla, bilişim (hizmet, donanım, yazılım) şirketleri araştırma kapsamı dışında tutuldu. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen yöneticiler kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; pandemi dönemi sonrası üstlendikleri sorumluluklar ve geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, danışma kurulu tarafından analiz edildi. Danışma kurulunun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri belirlendi.

İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

Teknoloji Liderleri Zirvesi

En Etkin 50 Teknoloji Lideri Ödül Töreni, 21 Şubat Salı günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de düzenlenecek Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde gerçekleşecek. Türkiye’nin teknoloji alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde 25’in üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak.