Oynatma Listesi
HABERLER

23 Nisan Çocuk özel oturumu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 23 Nisan Çocuk Özel oturumu düzenlendi. 23 Nisan Çocuk Özel oturumu TBMM Genel Kurulu’nda düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulu’nda Şentop bir konuşma yaptı.

Şentop, ülke ve dünya çocuklarının bayramını tebrik ederek, yılda bir kez değil daha çok Çocuk Meclisi toplamayı önerdi. Şentop, “Bu sıraların, kürsülerin asıl sahibi sizlersiniz. Bizler sizlere geleceğimizi emanet ettik. Sizler de o geleceği hazırlamak için bu sıraları, kürsüleri emanet ettiniz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Şentop koltuğunu 60. Yıl Ortaokulu 5/İ sınıfı öğrencisi Medine Karakışla’ya devretti. Katip üyeler ise, Muazzez Karaçay İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Belgin Doğan ve Gaziosmanpaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Hasan Ali Yerli önerildi.
Çok büyük coşku ile 23 Nisan’ı kutladıklarını söyleyen Karakışla, dünyada ilk ve tek bayram hediye edilen ülkenin çocuğu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sadece Genel Kurul salonunu açmadı, Meclisi bizler için çocuk bahçesine çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını deprem gölgesinde olsal da çok büyük coşkuyla kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Dedeman İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Demir Nurver, kürsüden konuşarak, dünyanın canlı olduğunu belirterek, temiz bir dünya bırakmanın sorumlulukları olduğunu ifade etti.
MEB işbirliği ile Ankara’da eğitimlerine devam eden 134 çocuk, deprem bölgesinden gelen 100 çocuk ve MEB işbirliği ile Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği etkinliği alanındaki çocukların davet edilmesiyle Genel Kurul Salonundaki 600 koltuk da doldu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER