Oynatma Listesi
HABERLER

ABD askeri Washıngton'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

ABD'nin başkenti Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir Hava Kuvvetleri askeri, Filistin'e destek vermek için canlı yayında kendini ateşe verdi.

New York Times ve Washington Post gazetelerinin doğruladığı görüntülerde, üniformalı bir Amerikan askeri gündüz saatlerinde yürüyerek İsrail Büyükelçiliği'nin önüne yerel saatle 13.00 sularında geldi.

Elçilik kapısı önüne doğru yürüyen asker, adının Aaron Bushnell olduğunu söyleyip "Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. En uç protesto hareketinin eşiğindeyim. Ancak Filistinlilerin sömürgecilerin ellerinde yaşadıklarına bakınca bu hiç de aşırı sayılmaz" deyip birçok kez "Özgür Filistin" diye bağırdı.

Büyükelçilik önündeki yetkililerden birinin askere "Yardım edebilir miyim?" diye sorduğu duyulurken, bir başkasının yere yatması için bağırdığı video kayıtlarına yansıdı.

Üstüne şeffaf bir sıvı döktükten sonra kendini ateşe veren askere bir kişinin yangın söndürücü köpük sıktığı şoke edici anlarda, bir başka görevli ise silahını çekiyor gibiydi.

Alevlerin ABD Gizli Servis çalışanları tarafından söndürülmesinin ardından, asker ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı ve halihazırda hayati tehlikesinin bulunuyor.

New York Times, kendini yakmadan önce adını söyleyen askerin Teksas eyaletindeki Hava Kuvvetleri biriminde görev yaptığını yazdı. Amerikan Hava Kuvvetleri askerin muvazzaf olduğunu doğrularken, kimliğine dair bir bilgi paylaşmadı.Amerikan medyası, gizli servis ve polisin olayı araştırdığını bildirdi. Büyükelçilik önüne otomobiliyle gelen askerin otomobili incelendi ve herhangi bir bulguya rastlanmadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER