Oynatma Listesi
HABERLER

ABD'li komutan YPG töreninde! Skandal sözler: Başarılar dilerim

Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG ile mücadelesi sürerken ABD’nin teröristlere yönelik desteği bir kez daha gözler önüne serildi. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Jeff Dennis PKK/YPG’li teröristlerin sözde mezuniyet törenine katıldı, teröristlere başarılar diledi.

ABD'de Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermeyi sürdürüyor. Bu kez ABD Özel Kuvvetler Komutanı Jeff Dennis teröristlerin sözde mezuniyet törenine katıldı.

Kürsüye çıktı, tebrik etti. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Jeff Dennis, teröre açık bir şekilde destek verdi.

ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis, Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG'li teröristlerin mezuniyet törenine katıldı. Kendisini tanıtan Dennis, konuşma imkanı verildiği için teşekkür ederek, "Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için başarılı bir eğitimden geçtiniz." dedi. Dennis, teröristlere başarılarının devamını diledi.

TERÖRİSTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEMİŞLERDİ

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li teröristler için taziye mesajı yayınlamış ve öldürülen teröristler için 'kritik savaşçılardı' ifadesini kullanmıştı.

CENTCOM'un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

 

"Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk (Ciyan Afrin) 2 kadın savaşçı ile birlikte 22 Temmuz 2022'de Suriye'nin Kamışlı kentinde düzenlenen bir saldırıda öldürüldü.

Salwa, 2017'den bu yana, IŞİD'e karşı savaşan güçleri yöneten kritik bir SDG lideriydi. CENTCOM olarak bu 3 SDG savaşçısının ailelerine, halkına başsağlığı diliyoruz."

"YAZIKLAR OLSUN"

CNN Türk yayınında ABD'nin skandalıyla ilgili konuşan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Biz ABD 11 Eylül saldırısına uğradığı zaman NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdık ve 5. maddenin çalıştırılmasını sağladık. Taliban'a karşı Türkiye ABD'nin askerleriyle birlikte omuz omuza görev yaptı. Dennis boşu boşuna askeri eğitim almış. Yazıklar olsun sana. Aldıkları eğitimleri boşunaymış. Çünkü etekleriyle kaştılar. ABD, NATO'nun 4. ve 5. madde gereğince Türkiye'nin sınırlarını korumakla görevli." ifadelerini kullandı.

"ABD burada bir kukla devlet kurmak istiyor" diyen Caşın, "Bu hakimiyeti bir şekilde sürdürmek istiyor ancak yanlış yapıyor. Irak'ta bunu yapamadı Suriye'de de Türk ordusu yaptığı operasyonlarla buna müsaade etmedi." şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER