Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti mitingi neden Yenikapı'da yapmıyor? 'İBB'nin tavrı engellemeye yönelik olabilir'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CNN Türk Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Eski zamanlarda olduğu kadar mitinglerin bir etkisi oluyor mu?' sorusuna yanıt veren Kabaktepe, 'Kesinlikle iletişim araçlarımızın gelişmesi, dijital dönemin artık hayatımızda daha büyük bir alan kaplaması, yaş-kuşak değişmesi dolayısıyla seçmen davranışlarımız da bir takım farklılıklar oldu. Ama yine bizim yaptığımız ölçümlere göre Türkiye'de seçim dönemi veya öncesinde mitinglerin hatrı sayılır bir tesiri var. Çok ciddi bir katkısı var. Milletimiz de mitinglere bakarak belli alanlarda vatandaşlarımızın etkilendiğini değerlendirme yaparken de bu mitingleri dikkate aldığını görüyoruz. Ama 20 yıl önceki gibi midir? Değildir. 10 yıl önceki gibi midir? Değildir. Belki 10 yıl sonra bu bahsettiğimiz etki daha da aşağıya doğru gelecek. Seçimde hangi faaliyetler önemlidir diye bakıldığında mitingler ilk 3'te 4'te yer alıyor.' dedi.

BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ

"Partiler miting alanlarını kura ile belirliyorlar. Tüm hazırlıklarımızı yaptık." diyen Kabaktepe yarın Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek olan miting ile ilgili hazırlıkların son durumunu da paylaştı.

MİTİNG NEDEN YENİKAPI'DA YAPILMIYOR?

Kabaktepe, 'Mitingimizineden Yenikapı'da değil de Atatürk Havalimanı'nda yaptığımızı soruyorlar. 1 milyonluk bir miting hedefliyoruz. Hedefimiz o. Mitingler 3-4 günlük hazırlığa ihtiyaç duyar. Yenikapı için çekilen kurada bize de yer çıktı ama İBB Cuma akşamına etkinlik koydu, hazırlık yetişemezdi. İyi niyetliyim ama engellemeye yönelik tavır da olabilir. FETÖ hain darbe girişimine karşı karargah olarak kullanılan alandan bu mitingi yapacağız. Atatürk Havalimanı milli iradedir. Yeni Nuri Demirağ'ların projelere imza atacağı bir alandır.' ifadelerini kullandı.

Bizim çok projemiz var anlatacak. Siyasette 2 tarzdan bahsedilir. Bir yapar söylersiniz, iki söyler yapmazsınız. AK Parti Türkiye'nin partisidir. Yarın Atatürk Havalimanı'nda Yüzyılın mitingini yapıyoruz. Yüzyılın mitingi diyoruz.

GENÇLER BU SEÇİMDE HANGİ MESAJLARI VERİYORLAR?

Cümlenin başında gençlere teşekkür ederen Kabaktepe, 'Sahada yaptığımız görüşmelerde bize hem ufuk açıcı hem yönlendirici konuşmalarımız oluyor. Bir kere gençlerimiz hem temelde hem zeminde bekledikleri şey Türkiye'nin her alanda rekabet edilebilir bir ülke haline gelmiş olmasını gelmelerini arzu ediyorlar. Biz de buna dair yaptıklarımızı ve Türkiye'nin nereye geldiğini onlarla konuşuyoruz. Dijital teknolojide de bilişimde de savunmada da sanayide de kültürde de sanatta da bununla beraber kendilerinin erişimlerine dönük beklentilerinin karşılanması noktasında talepleri var gençlerimizin. Eğitimle ilgili kültürle ilgili gençlerimizle konuşuyoruz. Geleceğe dair yani umuda ve beklentiye dair de Türkiye'nin daha da bugünkü olduğu noktada ileriye taşınmasına doğru beklentileri var.' dedi.

Kabaktepe sözlerini şöyle sürdürdü; "Teknolojide kendilerine fırsat ve alan açılmasını istiyorlar. Gerek Gençlik Bakanlığımız gerekse girişimcilere dönük gerekse KOSGEB, Savunma, Sanayi Bakanlığımız marifetiyle açtığımız gençlere dönük özel projeler var. Burada 3 tane şeyi önemsiyoruz;

1- olan şirketlerimiz genç kardeşlerimizi ilk istihdam yaptıklarında ciddi teşvikler veriliyor. Hem gençlerimizin istihdamına hem iş verenin yükü azaltılıyor.
2- Genç girişimcilerimiz kuluçka merkezlerimize gelerek bazılarını sanayi, bazılarını Gençlik Bakanlığımızın, bazılarının yerel yönetimlerimizin karşıladığı gibi kendi projelerini geliştirme imkanı buluyorlar.
3- Gençlerimizin geliştirdikleri bu projeleri yatırımcılarla buluşarak onların ticari hayatlarda yer almalarıyla çok ciddi atılımlarımız var.

Geçen hafta yapılan TEKNOFEST'te 1 milyon gencimizin başvuruda bulunması Türkiye'nin bu noktada hangi aşamaya geldiğini gösteriyor.

İSTANBUL'UN SEÇİME ETKİSİ

Bazı ilçelerde miting, bazı ilçelerinde ise yürüyüş olacağını belirten Kabaktepe, 'İstanbul Türkiye'nin yüzde 20'si. Seçimi direkt etkiliyor. Oylarımızı artırabileceğimizi düşünüyorum, sahada gördüğümüz o. Gözbebeğimiz bir kentteyiz. Cumhurbaşkanımız seçimden 2 önce İstanbul'da olacak. Seçim endeksli 2 aydır çalışıyoruz İstanbul'da. 4,5 milyon hane, 73 bin sokak ziyareti hedefi koyduk. Bazı yerlerde ziyaret kısıtları var, sakinlerin istemediği. Programlarımızı bugüne kadar yerine getirdik. Bakan Kurum, Bakan Soylu ve adaylarımızla verimli süreçteyiz.' dedi.

"BUNUN KARŞISINDA DURMAMIZ GEREKİR"

'Meydanlarda tansiyon nasıl düşecek?' sorusuyla ilgili Kabaktepe, Biz sürekli bu ve benzeri ifadeleri kullanıyoruz. Hatta benim kalıp haline getirdiğim bir cümlem var. 'Amasız ve fakatsız' Biz hukukun, demokrasinin, kardeşliğin, beraberliğin, birlikteliğimizi bozacak, ötekileştirecek, şiddeti ya da herhangi bir kabalığı, gücü en ufak bir taviz verecek davranışı göstermememiz gerekir. Bunun karşısında durmamız gerekir. Bizim ofisimize, İYİ Parti ofisine, CHP ofisine saldırı oldu. Diğer partilerle birlikte şiddetin karşısında olduk. Rakibiz üzerinden suçlama noktasına gitmemeliyiz. Söylenenler toplumu kutuplaştırmaya varmamalı.' yanıtı verdi.

"BİRİNCİ TURDA ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK"

'Vatandaşlarla ile buluştuğunuzda size en çok iletilen konu nedir?' sorusuna MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 'Biz MHP olarak pandeminin bitişiyle birlikte o yasakların kalkmasıyla birlikte sahada olduk. 'Adım adım 2023', 'İl İl Anadolu' diye... Bölge, il, ilçe, köy, esnaf, komşu şeklinde organizasyonlarla ziyaretler yaptık. Ben aday listesi açıklanmadan önce sahada milletvekili adaylarının yaptığı çalışmalarına Ankara'da başlamıştım. Öncelikle şu izlenimi ifade edeyim. Ben ekipten 2007, 2015, 2018, büyükşehir adaylığı... Çok defa sahada bulundum. 20 yıldır partideyim. 12 yıldır Genel Başkan Yardımcısıyım. Seçimlerin içinde yaşadım. Artık bazı şeyleri belki daha iyi anlamaya başladık.' dedi.

Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü; 2018'e göre hem Cumhurbaşkanlığı seçimi için bunu söylüyorum hem de milletvekilliği seçimi için. 2018'e göre şu andaki durum çok daha iyi. Şu anlamda... 2018'de mukayeseli olarak bakıyorum. Oran vermek bazen çok da uygun olmayabaliliyor. Ama sahada hissettiğim, sahada yaşadıklarım benim kanaatimi 2018 seçimlerine göre 2023 seçimlerinin Cumhur İttifakı'nın lehine daha iyi olacağını.

Daha açığını söylemek gerekirse, birinci turda sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçileceğine, MHP olarak da 2018'den daha güçlü bir sayıyla TBMM'de yer alacağına kanaatim tam.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER