Oynatma Listesi
HABERLER

Ankara'da kritik zirve: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi resmi törenle karşıladı. Kritik görüşmede masada önemli başlıklar olacak.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

 

ANKARA'DA RESMİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi resmi törenle karşıladı.

İKİ KEZ ERTELENEN ZİYARET

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, daha önce iki kez ertelenen Türkiye ziyaretini bugün gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Ankara'da İranlı mevkidaşıyla bir araya geliyor. Erdoğan ve Reisi, sekizincisi düzenlenecek olan Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısına başkanlık edecek.

GÖRÜŞMENİN BİR NUMARALI GÜNDEMİ

Liderlerin baş başa yapacağı görüşmenin bir numaralı gündemi, Gazze'deki savaş olacak. Ayrıca terör örgütü PKK, iç savaş ülkesi Suriye ve Kafkasya dosyaları da masada.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Kasım ayındaki Ankara ziyareti Gazze’deki savaşın diplomatik yansımaları nedeniyle, Ocak ayı başındaki ise terör örgütü DEAŞ'ın İran’da 100’e yakın kişinin ölümüne neden olan saldırısı nedeniyle ertelenmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, ziyaret sırasında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi'nin başkanlığında Ankara'da icra edileceği ifade edildi.

Toplantıda, Türkiye-İran ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirileceği ve ikili işbirliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı bildirilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacaktır. Toplantı vesilesiyle ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye matuf muhtelif belgelerin imzalanması da gündemdedir."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER