Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Akar, öğrencilerle bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri’de bir araya geldiği öğrencilere eğitim hayatlarında başarılı olmalarını, kitap okumalarını ve çok çalışmalarını isteyerek, “Derslerini çalışan, kitabını okuyan, kimseye zararı olmayanlara hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar. Bundan vazgeçmek gerek” dedi.

Akar, beraberinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi'ni ziyaret etti. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerli ve milli silahları inceleyen Bakanlar Akar ve Nebati, daha sonra spor müsabakaları ve akademik alanlarda başarı sağlayan öğrencilerle Merkez’de bir araya geldi.
Sözlerine Şırnak’ta şehit olan iki asker ile Tel Abyad'da şehit düşen iki polis başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini ileterek başlayan Akar, gençlerin ve onlara yapılan yatırımların önemli olduğunu belirtti. Gençlere yapılan yatırımın ülkenin geleceğinin teminat altına alınması anlamına geldiğini ifade eden Akar, gençlerin de eğitim ve öğretim hayatlarını başarıyla tamamlamalarının önemini dile getirdi.
Düzenli ders çalışan, kitap okuyan öğrencilere geçmişten bu yana ‘inek’ lakabının takıldığını belirten Akar, "Derslerini çalışıyor, kitabını okuyor, kimseye zararı yok ama hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar. Bundan vazgeçmek gerekiyor. Bizim eğitim dediğimiz konunun temel aracı okumak. Okuma olmadan bir yere varmamız, bilgi sahibi olmamız mümkün değil. 'Ben bilirim' anlayışından kurtulmamız gerekiyor" diye konuştu.
Artık soru çağının yaşandığını, soru sorabilmek için de bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Akar, gençlere ‘öğrenmek için çekinmeden soru sormaları’ tavsiyesinde bulundu. Yerlilik ve millilik konusuna da vurgu yapan Akar, "Her konuda yerli ve milli olmaya dikkat edeceğiz. Ait olduğumuz toplumun değerlerine sahip çıkacağız" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER