Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Ukrayna İyileştirme Konferansı için Londra’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan FidanUkrayna İyileştirme Konferansı’na katılmak üzere geldiği İngiltere’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yüzyüze ilk görüşmesini yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün Ukrayna İyileştirme Konferansı nedeniyle İngiltere’nin başkenti Londra’ya geldi. Fidan, başkent Londra’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşme, Blinken ve Fidan arasındaki ilk yüz yüzde görüşmüş oldu.

"AYNI FİKİRDE OLMAYABİLİRİZ"

Londra'daki zirveye ilişkin bilgileri aktaran TRT muhabiri Zeynep Eryılmaz, "Blinken yaklaşan NATO zirvesini hatırlattı, enerjide Türkiye ve ABD'nin işbirliğine değindi. Hakan Fidan da daha önce telefonda görüştüklerini belirtti, Ukrayna'ya desteğimizi göstermek için burada olduklarını belirtti. Hakan Fidan "Her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ancak NATO ve diğer platformda ilişkilerimiz birlikte çalışmayı gerektiriyor." dedi.

PEŞ PEŞE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, konferans marjında Londra’da bulunan Bakan Fidan’ın, ayrıca Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER