Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında konuşuyor.

Bakan Kacır'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Alper Gezeravcı şu anda dönüşü yüzde yüz kesin değil. Hedeflenen tarih şubat ayının 3'ü. Sıklıkla temas halindeyiz. Kendisinin bağlantı imkanı var. İnternet imkanı var Alper Gezeravcı'nın, internet üzerinden bağlantı sağlanabiliyor. Bir kez beni kendisi telefonla aradı. Milletimizin takibinden çok mutlu olduğunu ifade etti. Bu işin en büyük payı sayın Cumhurbaşkanımızda. Bizzat kendisi 9 Şubat 2021 yılında uzay programını ilan etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2018 yılının sonunda Türkiye Uzay Ajansı'nı kurdu. Türkiye Uzay Ajansı'nın ana misyonu Türkiye'yi uzay alanında kritik hedeflere yerleştirmek. Uzay çalışmalarını 3 büyük eksende değerlendirmek mümkün. 10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. 

Astronotların muhafaza edilmesi için geliştirilen hafızalı süngerler bugün artık yeryüzünde çok alanda kullanılıyor. Pek çok inovatif ürün uzay çalışmalarından doğmuş. Önemli alanı uydu çalışmaları aslında.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER