Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Tunç'tan deprem bölgesindeki soruşturmalarla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yapılacak olan Malatya Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunçdeprem bölgesinde binalardaki hasar tespitinin ardından 2 bin 825 kişi hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Bakan Tunç, soruşturmalar kapsamında 267 kişinin tutuklu olduğunu ve 984 kişi hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandığını ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yapılacak olan Malatya Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katıldı. Düzenlenen törene Bakan Tunç'un yanı sıra Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti milletvekilleri, yerel yöneticiler ile STK temsilcileri katıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hiçbir zaman deprem bölgesini yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını ifade etti.

Deprem felaketinin ardından tüm bakanlıklar ve kurumlar gibi Adalet Bakanlığı'nın da seferber olduğunu anlatan Bakan Tunç, "Bu deprem dünya tarihinin en büyük kara depremi olarak tarihe geçti. 11 vilayetimiz yerle bir oldu. Şimdi 1 yıldan bu yana da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde içerisinde Malatya'mızın da bulunduğu şehirlerimizi yeniden inşa etmenin gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesini hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Kabine toplantılarının ilk gündem maddesi deprem bölgesindeki çalışmalar. Sayın Cumhurbaşkanımız bölgedeki inşa ve ihya sürecini çok yakından takip etmektedir" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER