Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Tunç'tan Erzincan'daki toprak kayması hakkında açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin "Soruşturma kapsamında işyeri yetkilisi 4 kişi gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporuna göre soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı: 

"Erzincan’a bağlı İliç ilçemizde bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle kayıp işçilerimizin arama-kurtarma çalışmaları devletimizin ilgili tüm birimleri tarafından titizlikle yürütülmekte olup, dileğimiz işçilerimize bir an önce sağ salim ulaşılmasıdır.

Hepimizi derinden üzen olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında çevre, maden, jeoloji, iş sağlığı, kimya, inşaat ve ziraat alanında uzman 7 kişiden oluşan Bilirkişi heyeti toprak kaymasının nedenlerini ve sorumlularını tüm yönleriyle araştırmaktadır.

Hali hazırda Soruşturma kapsamında işyeri yetkilisi 4 kişi gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporuna göre soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Erzincanlı vatandaşlarımıza ve aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, arama kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyorum"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER