Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Uraloğlu açıkladı: Çanakkale’de 2 büyük proje hizmete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayramiç-Etili Çevre Yolları ile ağır taşıt trafiğini şehir dışına aldıklarını belirterek, “Seyahat süresini de 24 dakika kısalttık. Proje ile yıllık toplam 52,1 milyon lira da tasarruf sağlanacak. Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı ile Çanakkaleliler yıllık 87 milyon lira tasarruf edecek” dedi.

Çanakkale’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 163 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Uraloğlu, “İnşallah Çanakkale’yi daha yaşanabilir ve refah seviyesi yüksek bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayramiç -Etili Çevre Yolları ve Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Uraloğlu, Çanakkale’de birbirinden önemli projeler hayata geçirdiklerini ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bu projeler arasında ayrı öneme sahip olduğunu söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde açılışı yapılan proje ile boğazın 6 dakikada geçildiğini anlatan Uraloğlu, “Açıldığı günden bu yana yaklaşık 5 milyon 536 bin araç, köprümüzden geçiş yaptı. Hamdolsun son 22 yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu eşsiz diyara 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi daha nice eserler kazandırdık. Yenilerine de devam ediyoruz” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER