Oynatma Listesi
HABERLER

Çavuşoğlu: "Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Türkiye olarak Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu Bağdat'ta bir kez daha bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek gösterilen misafirperverlikten ötürü Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim'e teşekkür etti.
"Irak yalnız değildir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Irak'a ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Vermek istediğimiz mesaj şudur. Irak yalnız değildir ve Irak'ta birlikte bu zorlu günleri aşmak için beraber çalışacağız" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Gerçekten de General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis ile beraberindekilerin ABD tarafından hedef alınması, daha sonra öncesi ve sonrasında Irak'taki üslere yapılan saldırılar bölgede çok ciddi bir gerginliğe yol açtı özellikle ABD ve İran arasında" ifadelerini kullandı.
"Irak'ın dış güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Türkiye olarak Irak'ın dış güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz ve buna karşıyız. Irak'ın zaten kendine has sorunları var. DAEŞ terör örgütü, PKK gibi terör örgütleriyle mücadeleden sonra yeniden istikrara ve Irak'ın yeniden inşasına yönelik çalışmalar yapılırken ve bazı zorluklarla karşılaşırken Irak'ın dış güçlerin yarattığı bu tür gerginlikten etkilenmemesi gerekir" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER