Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azeri Bakan Bayramov'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’u kabul etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Başdanışman Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın da hazır bulunduğu kabulde, Bakan Bayramov’a, Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmini hedeflenen 15 milyar dolara çıkarmaya yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Enerji ve ulaştırmada birlikte hareket etmenin ve tam iş birliği içinde bulunmanın iki ülkenin menfaatine olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Trans-Hazar ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun önemine işaret ederek bu yolları daha verimli kullanmak gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine dair normalleşme sürecinin de ele alındığı kabulde, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Zengezur Koridoru’nun ivedilikle açılması ve kapsamlı barış anlaşmasının bir an önce hayata geçmesinin normalleşme süreci için önemli olduğuna dikkati çekti.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER