Oynatma Listesi
HABERLER

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Mevlid-i Nebi' haftasına ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası İstişare Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası İstişare Toplantısı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mevlid-i Nebi’nin heyecanının, bereketinin her yerde, her yürekte en güçlü şekilde hissedilmesi için elimizden gelen gayreti gösterelim” dedi.

27 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilecek olan Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası hazırlıkları için Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “İslam’ın rahmet mesajlarını tüm topluma ve insanlığa ulaştırmak, zihinlere ve gönüllere nakşetmek için, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin üstün ahlaki vasıflarını ve çağlar üstü örnekliğini bütün insanlıkla buluşturmak için, İslam’ın hak ve adalet anlayışıyla yeryüzünü barış, selam yurduna dönüştürmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Sahip olduğumuz inanç, taşıdığımız emanet ve bulunduğumuz makam bunu gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.
Bireysel ve toplumsal bunalımların insanlığı kuşattığı ve manevi boşlukların ön plana çıktığı bir zamanda insanlığın zihin ve gönül dünyalarına hakkıyla rehberlik etmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Erbaş, “İşimiz, vaktimizden daha çok. Bütün hocalarımızla birlikte milletimize daha iyi hizmeti nasıl götürebiliriz, bunun gayreti içerisinde olmalıyız. Bizler, gündelik oyalanmaların tahrip edici girdaplarında kaybolmadan yapılacak hizmetlere odaklanmak durumundayız. Algı, kulis ve dedikoduların tahrik edici bataklığına saplanmadan çalışmalarımıza kesintisiz devam etmek zorundayız. Bütün vaktimizi, enerjimizi yapmamız gerekenlere ve hizmetlerimizin daha verimli hale gelmesine harcamak mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

“Bu kutlu yolda fedakarlıkla gece gündüz hep birlikte yürümeliyiz”

“Hâl dilini güçlendirmeye ihtiyacımız var. Hâl dilini diri tutmak için samimiyet ve hasbiliği merkeze almak gerekir” diyen Başkan Erbaş, Allah’a kulluk vazifesini yerine getirme, milletimize ve insanlığa hizmet etme konusunda en önemli hususun ve en büyük imkanın samimiyet olduğunu belirtti. Hizmetlerden beklenilen verimi alabilmek için personelin heyecan ve motivasyonunun son derece önemli olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER