Oynatma Listesi
HABERLER

Elindeki simit tepsisiyle bir anda yere yığıldı! Şoke eden gerçek ortaya çıktı

Sakarya’da bir şahsın para toplamak için yaptığı yöntemler akıllara durgunluk verdi. Elindeki simit tepsisiyle yürürken bir anda yere yığılan şahısın oyunculuğu güvenlik kamerasına yansıdı.

İnönü Mahallesi Şehit Furkan Çelik Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, elindeki simit tepsisiyle dolaşan şahıs, çevreye baktıktan sonra bir anda kendini yavaşça yere atarak bayılma numarası yaptı. Şahsın elindeki simitler yola savrulurken şahsın bayıldığını gören vatandaşlar yardımına koştu.

Yerde bulunan simitleri alan vatandaşlar yardım etme çapası içine girerken şahıs, vatandaşlarla bir süre konuştuktan sonra malzemelerini alarak bölgeden uzaklaştı. Vatandaşların duygularını bu şekilde sömürerek para toplamaya çalışan şahsın "Oscarlık" oyunculuğu da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şahsın dükkanların içine bakarak gitmesi, geri dönüp elindeki simit tepsisini ve kendisini yavaşça yere atması, vatandaşların yardım etmesi ve şahsın vatandaşlarla bir süre konuşarak bölgeden ayrılması yer alıyor.

"POLİS GELİYOR DEDİĞİMDE İSE ŞAHIS HEMEN AYAĞA KALKTI, GİTMEYE YELTENDİ"

Olayın dükkanının önünde gerçekleştiğini aktaran Okan Soğukpınar, "Biz o gün rutin işlerimizi yapıyorduk. Depoda ürünleri düzeltirken bir kadın seslendi. Bizde arkamızı döndüğümüzde şahıs yolda yatıyordu, ayaklarını sallıyordu. Ben daha önce İstanbul’da bu olayın yaşandığını gördüğüm için ve elinde simit tepsisi düşüşte aynıydı. Direkt polisi, ambulansı aradım ve olayın dolandırıcılık olduğunu tahmin ettim. Daha sonrasında arkadaşlar yardıma koştu ve şahıs bize ambulansı aramamamız gerektiğini, kendisinin iyi olduğunu söyledi. İlaç parasının olmadığını ve epilepsi hastası olduğunu söyledi. Bende olayın tamamen dolandırıcılık ve insanların iyi niyetini sömürdüğünü idrak ettim. İnsanlarda tam o sırada para çıkarmaya başladı. Ben engel olmaya çalıştım ve şahsa beklemesi gerektiğini, polisin yolda olduğunu söyledim. Polis geliyor dediğimde ise şahıs hemen ayağa kalktı, gitmeye yeltendi. İnsanlarımız iyi niyetli para vermeye çalıştı. Şahıs buradan gitti. Polis geldi, peşine düşütü yakalandı mı bilmiyorum” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER