Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili son dakika açıklaması

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, Rus lider Putin ile görüşeceği tarihi de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 28'indeki netice şu anda Bayburt'ta kendini gösteriyor. 28 Mayıs'taki netice şu an Bayburt'ta kendisini gösteriyor. Yiğitler, kahramanlar otağı Bayburt'u, bahçesiyle, bağıyla, ırmağıyla adeta cennet bahçelerinden bir bahçeyi andıran Bayburt'u, nice hak ve halk aşığının hikmet bahçelerinden gül devşiren Bayburt'u en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Dik duracağız, endişelenmeyeceğiz. Rabbim yol ve kader arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum.

İnşallah 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde sizlerden tüm Türkiye'ye örnek olacak yine rekor bir destek bekliyorum.,

Bayburtlu kardeşlerimize şükran borcumuzu yeni eser ve hizmetlerle ödemenin gayretindeyiz. 

Teşekkür etmeye elimiz boş gelmedik. İnşası tamamlanan yatırımlarımızın toplu açılışlarını yapalım istedik. Bu eserlerin Bayburt'a kazandırılmasına emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımız tebrik ediyorum. Yatırımlarımızın toplu açılışını yapalım istedik.

Böylece 7 farklı alanda her biri şehrimize değer katacak olan 36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı aian bu hizmet ve projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

MEYDANDA 40 BİN KİŞİ

Emnniyet'e sordum, 'Bu meydanda kaç kişi var?' Haberi aldım. Söyledikleri şu; Dediler ki, '40 bin kişi var.'

EMEKLİ ZAM ORANI YÜZDE 25'E ÇIKTI

Hedef büyük. Hedefi büyütmeye devam ediyoruz. Çok değerli kardeşlerim Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerden birini geride bıraktık. 5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanını verdiniz. Ülkemizin sorunlarını çözmeye başladık. Toplumuzun farklı kesimlerine yönelik müjde verdik. Emeklilerimizin maaşıyla ilgili düzenlemeyi Meclis'e sunduk.

Emekli maaşlarında refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Memur emeklisi kardeşlerimiz için yüzde 17,55 olacaktı.

SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun diyoruz.

Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

"ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

50 bini aşkın insanımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin ülkemize maliyeti 124 milyar dolar. Bütün bunların altından biz kalkıyoruz. Biz depremle mücadele noktasında da başarılı bir sınav verdik. Şehirlerimizi hızlıca ayağa kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Toplamda 650 bin konut yapacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız. Bu felaketin üstesinden 85 milyon olarak hep birlikte geleceğiz. Engelleri hep birlikte aşacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Bunu başardığımızda kimse bizim yolumuzu kesemez.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER