Oynatma Listesi
HABERLER

Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili Mahir Ünal'dan açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan AK Parti'li vekil Fakıbaba ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili konuşan Ünal, "Henüz Meclis'e gelen bir şey yok. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra sanırım TBMM'ye de dilekçe ile iletecektir. Henüz şuan çok sıcak olduğu için sosyal medya üzerinden yapılan açıklamanın henüz daha teyit söz konusu değil. Ne partiye, ne Meclis'e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal mdya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenmini doğuruyor. RTÜK seçimiyle bu istifanın ilişkilendirilmesini de doğru bulmuyorum." dedi.

Ünal'ın açıklamaları şöyle; Bu konuda sosyal medya üzerinden beyan olmakla birlikte henüz Meclis'e gelen bir şey yok. Açıklamanın içeriği tabii ki kendi takdiri. Şu anda konu henüz sıcak olduğu için sosyal medyanın bu açıklamanın gerçekliği ile ilgili teyit henüz söz konusu değil. Ne partiye ne Meclis'e bununla ilgili yazılı belge, dilekçe ulaşmadığı için bunun üzerinden bir tweet üzerinden siyasi mülahazalarda bulunmayı doğru bulmuyorum. Twitter'daki açıklamanın siyasal değil kişisel açıklama olduğu izlenimi doğuyor.

Bir sosyal medya açıklaması üzerinden bunun magazinini yapmak bence şu anda doğru olmaz. Kendisi açıklamalarını yapar, gerekçelerini ortaya koyar ondan sonra da kendi açıklamaları, beyanları üzerinden o zaman bir değerlendirme yapılabilir. RTÜK'te AK Parti'nin bir üyeliği boşaltı, doğal olarak Meclis Başkanlığı üyeliği boşalan partiye bir yazıyla bunu bildirir. 12 Ekim'de Meclis Başkanlığı bir yazıyla bize bunu bildirdi, biz de buna cevaben bir yazı yazdık. Bunun RTÜK üyelik seçimiyle istifayı ilişkilendirmenin doğru değil.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER