Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul trafiğini rahatlatacak adım! Gişeler kalkıyor, SGS geliyor

İstanbul'da trafik sorunu her geçen gün büyüyor. Vatandaşlar günün her saati trafik olmasından dolayı şikayetçi. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehir içi gişeleri kaldıracak olan bir sistem üzerinde çalışıyor. Buna göre Serbest Geçiş Sistemi (SGS) devreye alınacak. SGS ile geçişler nasıl olacak? İşte detaylar...

İstanbul’da trafik sorunu her geçen gün daha da artıyor. Artık belli saatlerde değil her saat, her dakikada trafik var diyebiliriz. Trafiği etkileyen unsurlar Ulaştırma Bakanlığı'nın gündeminde. Şehir içi eski gişeler kaldırılacak, serbest geçiş sistemi (SGS) devreye alınacak. İşte detaylar... 

Otoyolda, ara sokaklarda, kısacası İstanbul’un her yerinde trafik var. Otomobiller zor ilerliyor bu çile sinirleri geriyor. İstanbul’un en önemli yollarından biri TEM otoyolu, günün her saatinde trafik oluşuyor. TEM otoyolunda şehrin merkrezine girişlerde gişeler var. En fazla trafik işte bu noktalarda oluşuyor. 

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’da trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak ve trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayacak serbest geçiş sistemini (SGS) devreye alıyor. 

Kaldırılacak gişelerden bir tanesi de Ispartakule’de bulunan gişe. Ulaştırma Bakanlığı gişeyi kaldıracak ve yerine serbest geçiş sistemini konumlandıracak.

Samandıra, Avcılar ve Hadımköy’deki gişelerin kaldırılması ile birlikte daha hızlı ve güvenli geçiş hedefleniyor. İstanbul’da Mahmutbey gişeleri de geçmişte eski tür gişelerdendi. Bakanlık gişeleri kaldırdı yerine SGS’yi kurdu. 

Mahmutbey gişelerde trafik eski günlerine göre azalmış durumda. 

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER