Oynatma Listesi
HABERLER

Görüntüler Peru'dan: Devasa kaya kamyonu ezdi! Mucize kurtuluş

Güney Amerika ülkesi Peru’nun San Mateo şehrinde meydana gelen heyelanda kayalar yola ve araçların üzerine düştü. Olayda şan eseri hayatını kaybeden olmadı.

Yeryüzünün en büyük sıra dağları And'ların üstünde yer alan Peru'da, sık sık heyelan ve toprak kaymaları meydana geliyor. 2022 yılında birkaç ay arayla meydana gelen heyelanlar 250 kadar evin toprak altında kalmasına yol açmış ve çok sayıda insan yaşamını yitirmişti.

2 Mart 2024 tarihinde kayıtlara geçen son olayda Peru'nun Huarochirí eyaletinin, San Mateo şehrinde yaşanan sakin bir sabah, büyük kayaların yola doğru düşmesine sebep olan bir kayanın şiddetli sesiyle paramparça oldu. O zamandan beri internette yayılan video ile kaydedilen dramatik olay, bir kamyonun enkazın ağırlığı altında tamamen ezildiği anı gözler önüne serdi.

Olayda adeta mucize eseri can kaybı yaşanmaması, doğal afetlerin hem tehlikesini hem de öngörülemezliğini gözler yeniden ortaya koydu. Engebeli arazisiyle bilinen bölge, özellikle yağışlı mevsimde heyelanlardan payını aldı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve olay yerinden toplanan bilgiler, son zamanlarda yaşanan şiddetli yağışların heyelan için potansiyel bir katalizör olduğuna işaret ediyor. Yetkililer, gelecekte benzer olayların yaşanmaması amacıyla inceleme başlattı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER