Oynatma Listesi
HABERLER

İsrailli rehineler Hamas üyelerine el sallayıp 'hoşçakal' diyerek veda etti

Gazze'yi yöneten Hamas, altı günlük geçici ateşkeste 7 Ekim baskınında rehin aldığı 102 kişiyi serbest bıraktı. Gazze'den çıkışına izin verilenlerin 76'sı İsrailli, 26'sı yabancı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim ettiği rehinelerin görüntülerini paylaşıyor.

Çarşamba akşamı serbest bırakılan 10 İsrailli rehinenin Kızılhaç araçlarına binerken Kassam Tugayları üyelerine hoşçakal diyerek el salladığı görüldü. 53 gün rehin tutulduktan sonra evlerine dönen İsraillilerin isimleri Raya Rotem, Raz Ben Ami, Liat Beinin Atzili, Liam Or, Ofir Engel, Amit Shani, Gali Tarshansky, Yarden Roman, Itay Regev, Moran Stela Yanai.

Geride kalan altı günlük geçici ateşkeste benzer görüntülerin yayımlanması, İsrail'de beklendiği gibi büyük bir rahatsızlığa yol açmış durumda. Rehinelerin Gazze'de herhangi bir kötü muameleye ve işkenceye maruz kalmadıklarını anlatması, rahatsızlığı artıran faktörlerden biri.

İsrailli aşırı sağcılar, televizyonlarda ekrana getirilen görüntülere ateş püskürüyor. Video kayıtarının Hamas'ı 'insani' gösterdiğini savunanlar, görüntülerin İsrail televizyonlarında yayınlanmamasını istedi.

Geçici ateşkesin bu sabah bir kez daha uzatılmasıyla bugün yeni rehinelerin serbest bırakılması bekleniyor. İsrailli yetkililer, Hamas'ın kendilerine sekiz kadın ve çocuğun ismini bildirdiğini açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER