Oynatma Listesi
HABERLER

İstiklal Caddesi'nde sosyal mesafe yok sayıldı

Corona virüsle mücadele kapsamında maskesiz girilmesi yasaklanan İstiklal Caddesi'ne normalleşme süreciyle birlikte vatandaşların maske takmadığı görüldü. Sosyal mesafe kuralının da ihlal edildiği cadde eski günleri döndü.

Beyoğlu Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından koronavirüsle mücadele kapsamından 8 Mayıs tarihinde alınan kararla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesine maskesiz girmek yasaklanmıştı.

Caddeye gelen birçok vatandaşın maske kuralına uyduğu ancak kimi vatandaşların maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü. Maskesiz görüntülendiklerini fark eden bazı vatandaşlar ise yüzlerini saklayarak kameralardan kaçmaya çalıştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada," Hazır salgını geriletmişken bize yakışanı yapalım. Maskeli, sosyal mesafeli; riske karşı biraz daha sabredelim" ifadelerini kullanarak vatandaşlara maske kullanımı ve sosyal mesafenin önemine dikkat çekti.

Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında bir süre kapalı kalan yeme içme mekanlarının dün yeniden açılmasıyla esnafın yüzü güldü.

Salgın tedbirleri çerçevesinde 21 Mart'tan itibaren oturma alanları kapatılan ve sadece paket servise izin verildiği için bir kısmı kepenk indiren restoran ve kafeler, normalleşme süreciyle birlikte iki gündür hizmet veriyor.

İstanbul'un sahil kesimi, Kadıköy, Üsküdar, Eminönü, Bağdat ve İstiklal caddeleri, Taksim gibi merkezi bölgelerinde yoğunluk oluşurken, vatandaşların sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye çalıştığı ve çoğunluğunun maske taktığı görüldü.

Üsküdar sahilde bir restoranın işletmecisi Murat Kaya, yaklaşık 71 gündür kapalı olan ve dün hizmet vermeye başlayan iş yerlerinde açılış sürecinin zorluklarını yaşadıklarını belirterek, bugün daha da rahatladıklarını söyledi.

Kaya, vatandaşların dün tedirginlik yaşadığını ifade ederek, bugün işlerinin daha iyi olduğunu anlattı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER