Oynatma Listesi
HABERLER

Karadeniz fıkrası gibi olay! Bir adımla il değişiyor ve 2 dakika farkla iftar açıyorlardı

Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş olay! Bir adımla il değiştiren komşuları iftarı 2 dakika farkla açıyordu. Olaya ilçe müftüleri el koydu ve ezan saatleri eşitlendi. İşte merak edilen detaylar...

Türkiye’de eşi ve benzeri bulunmayan, Karadeniz fıkrası gibi olan mahallede bir adımla il değiştiren kapı komşuları 2 dakika farkla iftar açıyordu. İlçe müftülerinin görüşmesi sonrası ezan saatleri eşitlendi.

Ordu’nun Şentepe Mahallesi ile Samsun’un Ambartepe Mahallesi'nda oturanlar, kapı komşusu olmalarına rağmen iftarlarını ikişer dakika farkla açıyordu. Yaklaşık 80 yıllık yerleşim yeri olan mahallede bir adımla iller değişirken, bölgede iki cami olduğundan kimi zaman ezan sesleri karışıyordu. Karşı komşularını aramak istediklerinde şehirlerarası kodu girmek zorunda kalan mahalleliler, artık iftarlarını ikişer dakika farkla açmıyor. Bölgede bulunan ve arası yaklaşık 100 metre olan iki camiden artık aynı anda ezan sesleri yükseliyor. Mahalleliler, ilçe müftülerinin yaptıkları görüşme sonrasında aradaki zaman farkının ortadan kalktığını belirtti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER