Oynatma Listesi
HABERLER

Masada iplerin koptuğu an... Meral Akşener: Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı

İYİ Parti'nin Altılı Masa'yı dağıtmasının ardından Meral Akşener'den kritik toplantıya ilişkin yeni açıklamalar geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına onay vermedi, masadan kalktı. Şimdi gözler bundan sonra ne olacağında.

Ankara'da hareketli dakikalar yaşanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den gerilimin yaşandığı Altılı Masa toplantısına ilişkin yeni açıklamalar geldi. Masada yaşanan diyalogları anlatan Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenip ayağa kalktığını söyledi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuşan Akşener'in açıklamaları şöyle:

O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış.

HERKES KEMAL BEY'İN ADAYLIĞINI DİLE GETİRDİ

Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince 'Bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim' dedim. Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı.

SİZ İMZALAMAYIN O ZAMAN

Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. "Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi.

ALİ BEY ARAYA GİRDİ

Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER