Oynatma Listesi
HABERLER

Melek Zeynep Bulut Açık Yapıt eseri Londra silüetinde yerini aldı

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri ‘Açık Yapıt’, yolculuğuna London Design Festival’de devam ediyor. Festival kapsamında Londra'nın ikonik noktalarından tarihi Thames Nehri üzerinde, Tate Modern ve London Eye hizasında sergilenen ‘Açık Yapıt’, sergi süresince çeşitli paralel etkinliklerle de izleyiciyle buluşuyor.

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri ‘Açık Yapıt’, yolculuğuna London Design Festival’de devam ediyor. Festival kapsamında Londra'nın ikonik noktalarından tarihi Thames Nehri üzerinde, Tate Modern ve London Eye hizasında sergilenen ‘Açık Yapıt’, sergi süresince çeşitli paralel etkinliklerle de izleyiciyle buluşuyor.

Bu yıl 20’nci edisyonunu kutlayacak olan London Design Festival, Londra Dünya Tasarım Başkenti resmi misyonunun da ev sahibi ve dünyanın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olarak birbirinden yaratıcı uluslararası tasarımcıları 16-24 Eylül tarihlerinde bir araya getiriyor. Tasarım endüstrisinin büyümesinde kilit bir rol oynayan festival daha önce de Zaha Hadid, Vivienne Westwood, David Adjaye, Thomas Heatherwick gibi önemli isimleri ağırlamış ve sahnelemişti. ‘Açık Yapıt’ın tasarımcısı Melek Zeynep Bulut, 20’nci yıl özel edisyonunda Londra Dünya Tasarım Başkenti resmi misyonunu üstlenen London Design Festival’e davet edilen tasarımcılardan biri oldu.

PUBLIC AWARD’I KAZANMIŞTI

‘Açık Yapıt’ın hikâyesinin evrilerek devam etmesini öncelikli misyonlarından biri olarak belirleyen ve aynı zamanda bu yıl Royal Academy yaratıcı kurulu üyeleri arasında yer alan Melek Zeynep Bulut, London Design Biennale’nin ardından London Design Festival’e de ödüllü eseri ‘Açık Yapıt’ ile katılıyor. Somerset House’da yer alan Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden ve dikkatleri üzerine çeken ‘Açık Yapıt’, 47 ülke ve çeşitli üniversiteler arasından seçilerek Public Award’ı kazanmıştı. Tanımların anlamını yitirdiği, sınırların bulanıklaştığı günümüzde tiyatral bir anıt olarak sembolleşen ‘Açık Yapıt’ bir formun ötesine geçerek, bazı temsillerin yerinden oynamasını simgeliyor. Bu kez Victoria&Albert Museum, Coco Chanel, Mini Cooper gibi dünyaca ünlü isimler ile ‘Açık Yapıt’ı sergileyerek dünya sahnesine çıkıyor.

Büyüyerek yolculuğuna devam eden ‘Açık Yapıt’, kısa zaman sonra Türkiye’de de fiziksel olarak izleyici karşısına çıkacak. Konuyla ilgili detaylı bilgilendirme önümüzdeki süreçte yapılacak. Ana sponsoru Halkbank olan ‘Açık Yapıt’, Türk Hava Yolları taşıma sponsorluğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi desteği ile sergileniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER