Oynatma Listesi
HABERLER

MGK'da Ukrayna-Rusya mesajı

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ne katılımı öncesi Beştepe'de toplandı. Toplantı yaklaşık olarak 3 saat 45 dakika sürdü. MGK toplantısında, Türkiye'nin, Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtildi.

 

Bu yılın ikinci MGK toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası bildiri yayımlandı. MGK toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki son gelişmeler tüm yönleriyle ele alındı. Toplantıda saldırıların bir an önce nihayete erdirilerek ateşkesin sağlanmasına, iki ülke arasındaki sorunların Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü gözetilerek kalıcı bir şekilde çözülmesine yönelik çabaların artırılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

ARABULUCULUK ÇABASI SÜRDÜRÜLECEK

MGK toplantısında, Türkiye'nin, Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtildi.

DOĞU AKDENİZ

MGK Toplantısında Türkiye'nin sınır güvenliğini ve Doğu Akdeniz'deki haklarının korumadaki kararlılığına vurgu yapıldı. Türkiye'nin Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan gelişmelerdeki dengeli duruşunun küresel ve bölgesel barışı sağlama gayretlerinin önemine dikkat çekildi.

Terör örgütleri ile mücadelede, PKK/KCK ve YPG'ye karşı, milli birlik ve bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla devam eden operasyonlar hakkında kurula bilgi sunuldu ve ilave tedbirler görüşüldü.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER