Oynatma Listesi
HABERLER

Seçimlere 2 gün kala Şanlıurfa'da son durum! Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağız

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim gündemine ilişkin konuştu. Şanlıurfa'daki son duruma dikkat çeken Bekir Bozdağ, "Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Şanlıurfalılar seçimi seviyorlar, analiz yetenekleri çok yüksek. O yüzden siyasete ilgi burada başka illerle mukayese edildiğinde yüksek. Dışarıdan yapılan manipülasyonlar, oluşturulmak istenen hava Şanlıurfa’da yaşayan hemşerilerimizi etkisi altına alamadı.

Seçim burada büyük bir yarış içerisinde. Herkes kendi iddiasını ortaya koyuyor. Vatandaş da bütün bunları vicdan terazisinde değerlendirdi. Şu anda seçimin havası sokakta da evde de iş yerinde de AK Parti adaylarının büyükşehre ve ilçelerde başarılı olacağını satın almış durumda. İnşallah pazar günü burada demokratik bayram havası içerisinde seçime hep beraber şahit olacağız.

Şanlıurfalılar algı operasyonlarına dışarıdan Şanlıurfa seçimlerine müdahale etmek isteyen herkese en yüksek şekilde cevap vereceğine yürekten inanıyorum.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN ADAYI ESKİ AK PARTİLİ, BU ÇEREÇVEDEN BAKTIĞIMIZDA SEÇİM NASIL ETKİLENİR?

Vatandaşlarımız burada seçim analizi yaparken olup biteni net bir şekilde değerlendiriyor. AK Parti’nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçelerde de bizim adaylarımız var. Kasım Bey ve diğerleri başka partilerin adayı, AK Parti geçmişi olabilir ama şu anda Cumhurbaşkanımız, AK Parti kaybetsin diye mücadele edenler, o yüzden halk onları AK Partili gibi değerlendirmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye ihanet eden bir pozisyonda değerlendiriyor.

Burada Cumhurbaşkanımıza karşı sevgi var. Cumhurbaşkanımızın karşısına geçen AK Parti’den ayılıp başka yerlere gidenler belli bir oy alacaktır ancak sonucu değiştirecek oy almaları söz konusu değil.

YENİDEN REFAH PARTİSİNE VERİLEN OYLAR DEM PARTİ’YE YARAYACAK YORUMLARI VAR, SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

DEM Parti’nin belediye başkan adayı verdiği röportajda bu durumun kendileri için avantaj oluşturduğunu ifade ediyor. Biz kırsal ilçelerin birçoğunda DEM ile yarışıyoruz. Bozova’da, Siverek’te, Suruç’ta, Ceylanpınar’da doğrudan rekabet AK Parti ile DEM Parti arasında, Yeniden Refah ve başka partiye giden oylar kendilerine bir şey kazandırmayacağı için karşı tarafa yarama ihtimali yüksek çünkü bunların bir kısmının AK Parti’den oy alma ihtimalleri var DEM Parti’nin 250 bin civarında oyları var. Kent uzlaşısı CHP ile burada da var. Onların oyu birleştiğinde Yeniden Refah oy bölerse o zaman kendileri için bir umut ışığı gördüklerini ifade ediyorlar. Biri gidiyor yetkililerin biri geliyor burada biz bir fırsat yakaladık bunu iyi değerlendirmeliyiz kanaati ile bir gayretin, çabanın içerisindeler. Şanlıurfalı hemşerilerimiz olanın bitenin farkındalar.

Vatandaşlarımız Şanlıurfa’nın DEM’e geçmesine bu seçimde de izin vermeyecektir. Havanın değiştiğini, sandığa bunun büyük bir çoğunlukla yansıyacağını ifade etmek isterim. Büyükşehirde de ilçelerde de vatandaşlarımız Yeniden AK Parti diyecektir. Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ADAYI ÇEKİLİR Mİ?

Çekilsin diye söylemedik, böyle bir beklentimiz söz konusu değil. Bizim talebimiz DEM Parti karşısında Yeniden Refah’a gönlü olan vatandaşlarımıza sözümüz var. DEM’in burada güçlenmesine imkan verecek bir sonuca meydan vermeyelim.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER