Oynatma Listesi
HABERLER

Serebral Palsi hastası İzel, okuma azmiyle örnek oluyor

Aydın’da yaşayan ve doğuştan Serebral Palsi hastası olan İzel Örnek (19), okuma azmi ile örnek olurken, Efeler Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile girdiği üniversite sınav sonuçlarında başarı elde etti.

Aydın’da yaşayan ve Serebral Palsi (SP) hastası olarak dünyaya gelen 19 yaşındaki İzel Örnek, 2 yaşından itibaren fizik tedavi desteği aldı, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürdü. Azmini hiç yitirmeyen, ilkokul, ortaokul ve liseyi tamamlayan İzel, üniversite sınavına girerek örgün eğitimi kazanacak puanı tutturdu. Okuma hayalini azmi ve mücadelesi ile gerçeğe dönüştüren İzel’in en büyük destekçisi ise annesi Güler Örnek oldu. Kızının okuması için işyerini kapatan ve her an yanından ayrılmayan anne Örnek, İzel’in üniversiteye hazırlanabilmesi için dahi kurs kurs dolaşmaya başladı. İzel’in tekerlekli sandalyesi olması sebebiyle hiçbir kurs kabul etmezken, başvuru yaptıkları Efeler Halk Eğitim Merkezi genç kıza destek oldu. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu’na (DYK) kabul edilen İzel, sınava hazırlandı.

Okuma azmini kaybetmeyen genç kız, girdiği üniversite sınavından başarılı bir puan alırken, eğitim hayatına yükseköğretimde devam edebilmek için üniversite tercihlerini yapmaya başladı. Tercih için Efeler Halk Eğitim Merkezi’ne gelen genç İzel, rehber öğretmen eşliğinde üniversite tercihlerini gerçekleştirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER