Oynatma Listesi
HABERLER

Tahran'daki cenaze törenleri başladı, dini lider Hamaney cenaze namazı kıldırdı

İlk cenaze töreninin gerçekleştiği Doğu Azerbaycan bölgesinin başkenti Tebriz'de on binlerce kişi, ölenleri son yolculuğuna uğurlamak için toplandı. Kazanın meydana geldiği Tebriz'de kurbanların naaşlarını taşıyan kamyonun etrafını saran kalabalık yürüş sırasında ölenlerin portrelerini taşıdı. Töreni sunan kişi ağlarken, bazı Tebriz sakinleri tabutlara çiçek attı.

Cenazeler daha sonra uçakla başkent Tahran'a, oradan da Şiilerin kutsal şehri Kum'a götürüldü. Buradaki törenlere dev bir kalabalık katıldı, siyahlar giymiş kitleler yollara sığmadı.

 

Başkent Tahran'daki cenaze töreni ise bu sabah başladı, resmi televizyon on binlerce insanın sokakta olduğunu bildirdi. Tahran'daki törene İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney başkanlık ediyor.

Amerikan Associated Press (AP), devrimin başındaki Ayetullah Humeyni'nin 1979 yılında Tahran'da milyonlarca insan tarafından karşılanmasından beri İran rejimi için kitlesel gösterilerin hayati bir önem taşıdığı yorumunu yaptı.

 

AP, ABD'nin 2020 yılının ilk günlerinde füzeyle öldürdüğü Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyon birimi Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani'nin cenaze törenlerine 1 milyonu aşkın kişinin katıldığını da hatırlattı.

 

Çarşamba günü burada düzenlenecek cenaze töreninin ardından Reisi'nin naaşı Perşembe günü doğduğu Meşhed kentinde toprağa verilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER