Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye'nin şehitlerine son görev! Ankara'da devlet töreni

Türkiye, Bitlis'ten gelen haber ile kahroldu. Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığı olayda 11 askerimiz şehit oldu. Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu. Bitlis şehitleri için Ankara'da bir devlet töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan törenin sonunda yaptığı konuşmada, "Korgeneral Osman Erbaş komutanımız komutanlığın ötesinde tevazuyla gerçekten duruşuyla çok çok farklı mütevazı bir insandı. Yanındaki yine kardeşlerimle beraber çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler." dedi.

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 kahraman için Ankara'da tören düzenlendi.. Devletin zirvesi aynı safta Ankara'da buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören alanındaki yerini aldı.

Törenin yapıldığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürülen naaşlar, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

"ORDUMUZA, MİLLETİMİZE SABIRLAR DİLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum. Musalla taşında ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda, temenni ediyorum ki, Sevgili Peygamber'in sancağı altında bizi buluştursun. Korgeneral Osman Erbaş komutanımız komutanlığın ötesinde tevazuyla gerçekten duruşuyla çok çok farklı mütevazı bir insandı. Yanındaki yine kardeşlerimle beraber çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz! Onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz. Tüm aileye ordumuza, milletimize rabbimden sabırlar diliyorum. Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Onlar bizim için bir yolculuktaydılar. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin kârı değildir. Temenni ederim ki Rabb'im bizlere de bunu nasip eder." açıklamalarında bulundu.

DEVLETİ ZİRVESİ TÖRENDEYDİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Albay Şentürk Aydınyer, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş, Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Tolga Demirci ve Uzman Çavuş Hakan Gül için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı.

ŞEHİTLER ANKARA'DA

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerin naaşı, Ankara'ya getirildi.

Elazığ'da düzenlenen uğurlama töreninin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze nakil araçlarına konuldu.

NE OLDU?

Dün Bingöl’den 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 11 askeri personel şehit oldu, 2'si ise yaralandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER