Oynatma Listesi
HABERLER

Usta isim Cüneyt Arkın'a veda! Oğlundan duygusal konuşma

Geçtiğimiz salı günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşanırken Arkın'ın oğlu Murat Arkın, 'Bugün sizlerin sayenizde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük, çok daha güzelmiş.' dedi.

Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor.

 

Cüneyt Arkın'ın cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alındı. Arkın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kondu. Gözyaşlarını tutamayan Murat Arkın babasını tabutunu sevdi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene gelen eşi Betül Arkın, AKM'ye girmeden önce yaptığı açıklamada, "Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü." ifadelerine yer verdi.

AKM'DE DUYGU DOLU ANLAR

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende duygu dolu anlar yaşanırken Cüneyt Arkın'ın rol aldığı filmlerden kesitler de gösterildi. 

Törende konuşan oğlu Murat Arkın, "Bugün sizlerin sayenizde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük, çok daha güzelmiş. Ayaklarınıza sağlık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. Onu seven, sayan milyonlar için... O şimdi cennete gitti biliyorum. Gerçekten konuşamk çok güç. Boğazım düğümleniyor. Onu seven sayan milyonlar içim. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç baktığım her yerde o var . Her şeyi ondan öğrendik, attığım adımda, baktığım her yerde o var. Başım belaya girdiğin de yine o var. Bana "oğlum bela üzerine gelirse kaç bir adım geri at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın gelmeye devam ediyor, bir adım daha geri at. Baktın adım atacak yerin kalmadı, o zaman beladan daha bela ol" derdi. Dini, dili ırkı meshebi rengi politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızı birleştirici bir unsur oldu Cüneyt Arkın ne mutlu bize. Onun filmleriyle açılışı yaptık ben de onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözümü. Bugün çok ağlayan insan gördüm, zaman zaman hıçkıra hıçkıra zaman zaman da çekindiği için yüreğinden ağlayanları gördüm 'Ağlamayın be! Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır." açıklamasını yaptı. dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER