Oynatma Listesi
HABERLER

Yunan jetinden Türk gemisine tacize Cem Gürdeniz'den flaş yorum: Bu planlı bir kışkırtma

Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait 4 F-16'nın, Kuzey Ege'nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırmalar yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etmesine ilişkin Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz flaş açıklamalarda bulundu. Gelen son dakika haberine göre; tacizin planlı bir kışkırtmanın olduğunu belirten Gürdeniz, 'Yunanistan tek başına bunun kararını veremez. Bu kararın ardında mutlaka Atlantik güçlerin olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz CNN TÜRK canlı yayınında önemli mesajlar verdi. İşte Gürdeniz'in o açıklamaları...

Bu planlı bir kışkırtma baştan onu söyleyelim. Yunanistan tek başına bunun kararını veremez. Bu kararın ardında mutlaka Atlantik güçlerin olduğunu söyleyebiliriz. Yani son zamanlarda yaşananlara baktığımız zaman özellikle ABD ile yapılan askeri güvenlikli işbirliği anlaşmalarının yenilenmesi, pek çok üste ABD'lilerin yığınaklanma yapması, üst geliştirme faaliyetlerine girişmesi belli ki Atina'ya birileri sufle ediyor bazı şeyleri.

 "YUNANİSTAN, ABD'NİN ARTIK SÖMÜRGESİ OLMUŞTUR"

Şimdi barış içinde mutabakata hiç uygun olmayan şekilde araştırma yapan bir geminin açık deniz alanında uluslararası sularda gelip böyle saçma sapan boyundan böyle büyük güç gösterisiyle taciz edilmesini ben başka bir şekilde izah edemem. Dediğim gibi her yayınınızda da söylüyorum Yunanistan vekil devlettir. Kendi iradesiyle hiç bir iş yapmaz. Başkalarının dediğiyle yapar şu anda üzülerek görüyoruz ki tekrardan bu sürece girilmiş. Yunanistan, ABD'nin tam anlamıyla bana göre artık sömürgesi olmuştur.

Şu an o geminin yaptığı süreç, yaptığı işler kamuoyunun aydınlanması için söylüyorum. Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'i, Barbaros'u, Yavuz'u, Fatih'i kamuoyu duyuyordu. Çok ama çok farklı. Bu sismik gemilerinin, sondaj gemilerinin yaptığı kıta sahanlığına yönelik yani ülkelerin egemenlik haklarının korunması için gerekirse devletin gücünün kullanabileceği faaliyetlere yönelik. Kıta sahanlığınız sizin vatanınızın parçası gibidir. Ama şimdi Çeşme gemimizin yaptığı iş kıta sahanlığıyla ilgili bir iş değil. Suyla ilgili bir iş. Kesinlikle 11 Kasım 1976 Bern Mutabakatı aykırı bir şey değil. Onlar da yapıyor. Başka ülkeler de gelip yapabilir bilimsel araştırma.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER