Siyaset AK Parti'den sert tepki: Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

AK Parti'den sert tepki: Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

24.04.2018 - 15:37 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Ünal 23 Nisan oturumunda yaşanan olaylarla ilgili; "Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir" dedi.

AK Partiden sert tepki: Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı, toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İşte Mahir Ünal'ın açıklamalarından satırbaşları:

Haberin Devamı

Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Herkese kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. Susuyorsak bunu birileri zaaf zannetmesin. Böyle bir hadsizlik olmaz, bunu asla kabul etmeyiz. Karşımızda öyle bir siyasi profil var ki kasetle gelmiş, yalan söylemekten hiçbir şekilde imtina etmeyen bir profille karşı karşıyayız. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa da olmaz Firavun da olmaz. Biz hiçbir zaman kavmimize ihanet etmedik. Biz sadakati de lideri de biliriz. Onun SSK Genel Müdürlüğü döneminde galoş satın alınıyordu. Utanmadan bizim dönemimizi faizcilikle itham ediyor. 3 dönem kuralında yetki MYK'ya devredildi. Partimize milletvekilliği aday adaylığı başvurularını bugün başlatıyoruz.

Haberin Devamı

BBP İLE İTTİFAK

Bizim görüşmeler konusunda herkese kapımız açık. BBP'nin daha önceden bir deklorasyonu oldu. BBP Cumhur İttifakına desteğini açıkça beyan etti. Bugün sayın Destici ve Elitaş ile benim bir görüşmemiz gerçekleşecek. HÜDAPar ve DP ile planlanmış bir görüşme yok.

İYİ PARTİ'YE GEÇEN CHP'LİLER

Güneş Motel vakası unutulmadı ve travmatik etki gibi onu hatırladı. Biz bütün görüşmelerimizi kamuoyu önünde yaptık. Biz son derece rahatız, ana muhalefet panik içinde. Bizim herşeyimiz hazır. Biz hep sahadayız. Hem gizli kapaklı iş yapıyorsunuz hem de 15 vekile istifa edin diyorsunuz. Kiraya verildi diyince de kızıyorlar. Siyasetin namusunu korumak tabi ki siyasetçi olarak bize düşüyor.

AK PARTİ SEÇİM KAMPANYASI

Önce manifestomuz paylaşılacak, kampanya lansmanımız olacak orada da müziklerimiz, kampanyamız hepsini orada paylaşacağız. Ramazan'da kimseyi rahatsız etmeden beraberce inşallah ifa edeceğiz.

ABDULLAH GÜL ADAY OLACAK MI?

Biz bununla ilgilenmiyoruz, dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Biz işimize önümüze bakıyoruz.

BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞME

Bu görüşme ile ilgili Genel Başkanımızın bizimle paylaştığı bir bilgi yok.