Gündem MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? (ÖSYM)

MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? (ÖSYM)

20.03.2019 - 10:49 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci aday belirleme sınavı başvuru işlemleri 16 Ocak - 27 Şubat 2019 tarihlerinde alındı. ÖSYM tarafından alınan başvurular sonrasında, adaylar sınava nerede katılacaklarını araştırmaya başladı. Peki MSÜ sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak (ÖSYM)

ÖSYM tarafından uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavı için heyecan dorukta. 7 Nisan 2019 tarihinde uygulanacak olan MSÜ sınavı giriş yerleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Savunma Üniversitesi sınavı için giriş yerleri henüz belli olmadı. MSÜ sınav giriş yerleri, sınav tarihinden birkaç gün önce açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan MSÜ sınav giriş belgeleri yayımlandığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

MSÜ SINAV DETAYLARI

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

Testin alt testleri ve soru sayıları aşağıdaki gibi olacaktır:

Türkçe (40 soru)
Sosyal Bilimler
Tarih (5 soru)
Coğrafya (5 soru)
Felsefe (5 soru)
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 soru)
Temel Matematik (40 soru)
Fen Bilimleri
Fizik (7 soru)
Kimya (7 soru)
Biyoloji (6 soru)