Gündem Ne zaman emekli olabilirim sorgulama nasıl yapılır?..

Ne zaman emekli olabilirim sorgulama nasıl yapılır?..

25.01.2016 - 14:21 | Son Güncellenme:

SGK’ya bağlı olarak çalışan bireyler için ne zaman emekli olabilirim hizmeti uygulamaya konulmuştur. Bu hizmetler sayesinde emekli olacağınız yaşı öğrenebilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Ne zaman emekli olabilirim sorgulama nasıl yapılır..

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olacak olan vatandaşlar için emeklilik yaşını hesaplamalarını sağlayan bir program geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum adı verdiği bu program sayesinde vatandaşlar emeklilik yaşını hesaplayabilmektedir. Ülkemizde yaşayan bir vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirmesi gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu bu şartları yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlediği bu şartlardan en önemlisi emeklilik yaşının gelmiş olmasıdır. Ülkemizde yaşayan herhangi bir vatandaşın emeklilik yaşı gelmeden emekli olmasına imkan yoktur.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik yaşı gelen vatandaşların yerine getirmesi gereken diğer şart ise prim ve sigorta ödemeleridir. Yani emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırılması gereken prim ve sigorta miktarları vardır. Bu prim ve sigorta miktarları tamamlandığı zaman bağlı olduğunuz kurumdan emeli olabilirsiniz. İşte bu 2 şartı yerine getiren vatandaşlar yani emeklilik yaşının gelmiş olması ve yatırılması gereken prim ve sigorta miktarlarının tamamlanması ile vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşların sosyal güvenceleri de sağlanmış durumdadır. Yani herhangi bir hastane ve kaza masrafını Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir.

Haberin Devamı

Ülkemizdeki bulunan kurumlar internet üzerinden çeşitler hizmetler sunmaktadır. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde internet kullanana vatandaşların sayısında bir artış olmuştur. Durum böyle olunca da ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamaları sayesinde internet üzerinden bir çok işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. İnterneti en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği hizmet alanı çok fazla olduğu için bir yoğunluk oluşmaktadır. Bu yüzden dijital ortamdan verdiği hizmetleri arttırmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumun geliştirmiş olduğu programlara giriş yaparak bir çok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu programlar sayesinde emeklik ve sigorta bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama ve ne zaman emekli olurum gibi programlar Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı içerisindedir. Bu programlara giriş yaparak öğrenmek istediğiniz bilgileri öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Bu programı kullanabilmek için bazı sigorta bilgilerini bilmeniz gereklidir. Mesela SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı gibi bilgileri bilmeniz gereklidir. Tüm bu bilgilere sahip olan vatandaşlar bu uygulamaları kullanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar kendi kurumları için geliştirilen hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemine başlayabilirler.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşı hesaplama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Cinsiyetiniz, doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sol tarafta özel durum bilgileri seçilmelidir. Maluliyet durumunuz var mı ve erken yaşlanma var mı seçenekleri belirtildikten sonra mevcut bilgiler kısmına geçmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayınız ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da Sosyal Güvenlik Kurumunun bağ-kur kurumu için geliştirmiş olduğu hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri sisteme girilmelidir. Bu bilgiler doğru bir şekilde sisteme girildikten sonra maluliyet durumunu ve erken yaşlanma durumunu seçmelisiniz. Bakıma muhtaç çocuğunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yaptıktan sonra cinsiyetinizi seçmeniz gereklidir. Daha sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir.