Gündem Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

20.09.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Binlerce kişinin merak ettiği Ne Zaman Emekli Olurum sorusu artık yanıtlanabilir. Hem de internet üzerinde bulunan ne zaman emekli olurum uygulaması dileyen herkesin hizmetine açıktır. Ne zaman emekli olurum sistemi artık herkes tarafından kullanılabilen bir sistem haline gelmiştir.

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz

Hiç durmadan aktif bir iş hayatından sıkılmış, artık çalışmaktan yorulmuş olduğumuz zamanlarda kafamızı şöyle bir arkaya yaslayıp emeklilik günlerimizin ne zaman geleceğini, geldiği günleri hayal eder dururuz. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek ve de mesailer boyunca işte kalmak bizlerin hayaller kurması için idealdir. Küçük yaşlarda iş hayatına başlamayı hedefleriz ancak yaşımız geldiğinde de hep daha ilerisinin hayali kurmaya çalışırız. Gerçekleştirilen hayallerden biri olan rahat emeklilik için daha ne kadar yıllarımız olduğunu merak ederiz. Çünkü ne kadar erken çalışmaya başladık o kadar erken rahat ederiz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Biz vatandaşlar olarak sosyal güvencemize güvenerek yaşlandığımızda rahat ettiğimiz günlerin bir an evvel gelmesini iple çekeriz. Pek çok çalışan kişinin yapmayı düşündüğü bu ne zaman emekli olurum uygulaması artık rahata kavuşarak internet üzerinden yapılabilir. Hayatın zorlu mücadelesini verdikten sonra her birimiz yorgun ve bitkin düşerken ne zaman emekli olurum diye düşüncelere dalmanın artık sonu gelmiştir.Her birimiz gerekli olan emeklilik koşullarını yerine getirmek için sağladığımız sigorta kurumlarına düzenli olarak üzerimize düşen görevi yerine getiririz. Bu kurumlara gerçekleştirmiş olduğumuz mesleklere göre isim alırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanan bu iç kurumu şu şekilde sıralayabiliriz: BAĞ KUR, SSK, GSS, Emekli Sandığı. İşte bu kurumlar sayesinde bizler hastanede, eczanede ortaya çıkan sağlık masraflarımızda gelen tutarın belirli bir yüzdelik oranını ödeyerek maddi zorluğa düşmemiş oluyoruz. İşte aynı zamanda bu sağlık güvencemizi sağlayan bu kurumlar sayesinde bizler çalışamayacak yaşa geldiğimizde ve çalışma yaşımızı doldurduğumuzda bu kurumlar bizlerin emekli olmasını sağlar ve de bizlere emeklilik hakkı vermiş olurlar. Bu nedenle bu kurumlara erken giriş yapmak oldukça önemlidir. Emeklilik alanında yararlanmak için bizlerin belirli yaşlarda girecekleri bu sigorta kurumlarının yanında aynı zamanda yapılması muhtemel olan diğer türden bir işlem vardır. Böylece belli bir yaşa geldiğimizde çalışmadan kurum sayesinde maaş almış oluruz. Düzenli bir şekilde prim ödeyerek aynı zamanda bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Ancak tüm hesaplamaların yapılması için ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmaya ihtiyaç duyarız.

Haberin Devamı

E-Devlet şifrenizi kullanarak bu ne zaman emekli olurum sistemine kolayca ulaşmış olacaksınız. T.C. kimlik numaranızı yazarak sisteme girişinizi yapınız. Ana sayfa üzerinden sağ sütundaki bölümden seçecek yapacak olduğunuz işlemin baş harfi ile uygulamanın adını seçiniz. ‘’Ne Zaman Emekli Olurum’’ alt başlığına tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfaya adınız, soy adınız, doğum yılınız, doğum yeriniz gibi bilgilerinizi girerek kısa sürede ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Bu hesaplamalar kimlik bilgilerinin yanında bir de sosyal güvencenizin adını ve işe başladığınız sigortayı yatırdığınız ilk tarihler ile beraber gerçekleşir. Bu nedenle istediğiniz zaman bu işlemi kullanabilirsiniz.