Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hesaplama işlemleri

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hesaplama işlemleri

26.03.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hesaplamaları artık çok kolay hale gelmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik tarihinizi çok kısa bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamalarının anlatıldığı bu haberimizde tüm kurumlar için yapabileceğiniz emeklilik hesaplamalarını bulabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hesaplama işlemleri

Henüz iş yaşamı devam ederken, ne zaman emekli olabileceğimizi hesaplamamız ismi "Ne zaman emekli olurum"şeklinde düzenlenmiş olan bu uygulama aracılığı ile gerçeğe en yakın değerde tahmini olarak bir emeklilik tarihi ya da emeklilik yaşı hesaplamış oluruz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Tahmin edeceğiniz gibi her birey, rahat bir emeklilik süreci geçirmek, uzun yıllar çalışmanın vermiş olduğu sıkıntı ve yorgunluklardan doğan olumsuzlukları, emeklilik sayesinde atlatmak ister. Bundan dolaydır ki her çalışan birey illa ki bir emeklilik hesaplaması yapmış olmalıdır. İster rahat bir işimiz olsun, ister yorucu bir işimiz olsun, hemen hepimiz bir gün iş yaşamının biteceği günü sabırsızlıkla bekleyebiliriz.

Bundan dolayı, rahat bir emeklilik süreci geçirmek için, bu iş yaşamının devam etmekte olduğu dönem boyunca, primlerimizi düzenli bir şekilde ödemek durumundayız. Henüz çalışma hayatı devam ederken ödenen bu primler, ne kadar zamanında ve düzenli olarak ödenirse, o kadar daha erken bir tarihte emekli olma ihtimali artacaktır.

Haberin Devamı

Diğer yandan, emekli olacağınız tarih yada emekli olacağınız yaş hesaplanırken, sigortalı olarak ilk işe başlama tarihiniz çok önemlidir. Bunun nedeni, emeklilik tarihi hesaplamalarında, sigortalı olarak çalıştığınız zaman dilimi bazalınarak, emeklilik tarihi hesaplamasının yapılmasıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, SGK’nın her bir kurumu için farklı şekillerde hizmet sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun yani kısaca SGK’nın bu alt kurumlarını ise; eski adı ile SSK yani 4A,BAĞ-KUR yani 4B ve Emekli Sandığı yani 4C kurumları oluşturmaktadır.

SGK’nın çatısı altında yer alan, bu üç kurum için ayrı ayrı ne zaman emekli olurum ile nasıl emeklilik tarihi hesaplanacağını yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. Bu durumda başlangıç olarak, SSK (4A) birimi için emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatarak haberimize devam edelim. Buna göre;

SSK yani 4A kurumu için ne zaman emekli olurum hesaplaması

Daha önceki adı ile SSK, sonradan yeni düzenlenmiş adı ile 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacıyla düzenlenmiş olan bir sanal programdır.Bu kurum için emeklilik tarihinizi hesaplamaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmeniz gerekecektir. Çünkü SSK yani 4A kurumundan emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalışmaya başladığınız ve devam ettiğiniz zaman diliminizi yani hizmet yılınızı doldurmanız istenmektedir. Öte yandan, emeklilik yaşınızı ve prim miktarınızı tamamlamanız da bu kurum için yani 4A kurumu için, emeklilik hesaplamasında önemlidir.

Haberin Devamı

Bütün bu anlatılanları tamamladıktan sonra SSK (4A) birimi için ne zaman emekli olurum hesaplamanızı şu şekilde yapabilirsiniz;

İlk olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.Daha sonra 4A Ne Zaman Emekli Olurumadı ile düzenlenmiş olan bir bölümün yer aldığı yeni bir sayfaya giriş yapınız. Daha sonra bu sayfada yer alan;

Doğum tarihi,İşe giriş tarihi,İlk tescil tarihi vePrim günleri bilgilerinizin istenildiği alanlara bu bilgilerinizin karşılığını yazınız.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için ne zaman emekli olurum hesaplaması

Daha önceki adı ile BAĞ-KUR, sonradan yeni düzenlenmiş adı ile 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacıyla düzenlenmiş olan bir sanal programdır.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için ne zaman emekli olurum hesaplamanızı şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç aşaması olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Bir sonraki aşamada, 4B Ne Zaman Emekli Olurumadı ile düzenlenmiş olan bir bölümün yer aldığı yeni bir sayfaya giriş yapınız. Hemen ardından bu sayfada yer alan;

Emeklilik türü,Cinsiyet,Doğum tarihi,Maluliyet durumu,Maluliyet derecesi,Eğer varsa erken yaşlanma durumu,Eğer varsa bakıma muhtaç malul çocuğunuzun durumu, bilgilerinin istenildiği bu bölümleri doldurunuz. Son aşama olarak ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için ne zaman emekli olurum hesaplaması

Daha önceki adı ile Emekli Sandığı, sonradan yeni düzenlenmiş adı ile 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, ne zaman emekli olurum hesaplaması yapmaları amacıyla düzenlenmiş olan bir sanal programdır.

Emekli Sandığı yani 4C kurumunda, diğer iki kurumdan farklı bazı durumlar mevcuttur. Bu durumda, Emekli Sandığı kurumunda emeklilik olayı için, kadınlarda 58 yaş ve erkeklerde ise 60 yaş sınırı istenmektedir.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için emeklilik hesaplamanızı şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç aşaması olarak,http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.Daha sonra burada açılan yeni sayfada bulunan;

Doğum tarihi,Cinsiyet,Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi bilgilerinin istenildiği bölümler ile karşılaşacaksınız. Hemen sonrasında, bu bölümleri doldurunuz ve devamında emeklilik hesaplamanızı tamamlayıp bitiriniz.