Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamaları Üzerinden Emeklilik Tarihi Hesaplama

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamaları Üzerinden Emeklilik Tarihi Hesaplama

16.05.2015 - 10:35 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlara emeklilik hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamaları Üzerinden Emeklilik Tarihi Hesaplama

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara yönelik olarak dijital platform üzerinde çok daha etkin bir hizmet anlayışı benimsiyor. Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte sigorta mükelleflerinin pratik ve kolay bir şekilde ne zaman emekli olacaklarını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif biçimde kullanıyor olması vatandaşa sigorta işlemlerinde önemli avantajlar sağlıyor. kolay bir şekilde öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri güncel sigorta durumları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel SSK emeklilik şartları gibi noktalara göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu tüm hizmetlerinde internet teknolojisini en yoğun şekilde kullanıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde internet teknolojisini aktif olarak kullanan başlıca devlet kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine dijital platform üzerine yer alan resmi web sitesi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri pek çok sigorta işlemine yönelik olarak sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar ve fırsatlar sunuyor. Sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sigorta bilgilerinin güncel durumu hakkında bilgi sahibi olmayan sigorta mükellefleri için dijital platformda E-SGM uygulaması ve e-Devlet sistemi bulunuyor. E-SGM uygulaması bakımda olduğundan sigorta mükellefleri SSK sorgulama ile güncel sigorta bilgilerini e-Devlet sisteminden öğrenebiliyor. Öğrenilen bu sigorta bilgilerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girilmesi gerekiyor. Sigorta mükellefleri öncelikle ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmete başlama tarihi’, ‘maluliyetlerinin olup olmadığını’ ve ‘erken yaşlanmalarının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu bilgileri giren sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulamasında ikinci aşamada ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak giren sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin normal şartlarda ne zaman olacağını öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta durumu ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilik yaşını, ödemeleri gereken sigorta prim gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenebilecekleri emeklilik bilgilerini e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenebilme fırsatları bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olabileceklerini e-devlet sistemi üzerinden de kolay bir şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından 7 gün 24 saat e-devlet sisteminde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları, vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine türkiye.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini güvenli bir şekilde öğrenebilme fırsatı sunuyor. Dijital platformda güvenli bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sisteminden son derece pratik bir şekilde kamu kurumlarıyla olan işlemlerini yapabilme fırsatı sunuyor. Sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi içerisinde sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabilecekleri bilgisine sisteme giriş yaparak ulaşabiliyor. Kamu kurumlarının e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetlerinden yararlanabilmek için diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş yapmak için ise sigorta mükelleflerini e-Devlet şifresine, mobil imzaya veya elektronik imzaya sahip olması gerekiyor. Sigorta mükellefleri en çok e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini kullanırken, herhangi bir PTT şubesinden kolay bir şekilde temin edilebiliyor. Sisteme T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler sayfasındaki SGK’ nın normal şartlarda ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.