Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması

02.02.2015 - 08:19 | Son Güncellenme:

Ne Zaman Emekli Olurum sorusunun yanıtı bu haberde. Çalışan kişiler için hedef, sigortalı olarak çalışarak emekli olmaktır. Emeklilik için kriter ise belirli bir gün çalışmak ve belli bir yaşa gelmektir. Bunun için kişilerin sigorta bilgileri ve çalıştığı meslek önemlidir. Öyle ki bazı mesleklerde yapılan düzenlemeler ile erken emeklilik söz konusudur.

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması

Bu nedenle herkes için belirli bir emeklilik şartı bulunmamakla birlikte emekli olma konusunda bilgi almak isteyen kişiler bu konuda internet üzerinden yardım alabilmektedir. İnternet üzerinden emeklilik tarihi hesaplamak için kişilerin sigorta bilgilerinin bilinmesi gerekmektedir. Bu sayede hesaplama alanındaki bilgiler girilerek kişinin ne zaman emekli olabileceği tahmini olarak öğrenilebilmektedir. Emeklilik hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden sunduğu ne zaman emekli olurum hesaplama formu kullanılmaktadır. Devlet tarafından resmi olarak sunulan bu hizmet sonrasında emekliliğiniz ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM - EMEKLİLİK HESAPLAMA - SGK - SSK GÜN SORGULAMA

Emeklilik sorgulama Emeklilik sorgulama için emeklilik sorgulama ekranına girdikten sonra bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bunun için ilk olarak cinsiyetinizi seçmeniz gerekir. Cinsiyet seçiminin ardından doğum tarihi ve hizmete başlama tarihinizi seçmeniz gerekmektedir. Bu tabloda özellikle maluliyet ve erken yaşlanma gibi özel durumları bulunan kişilerin dikkat etmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Bu kişilerin sorgulama ekranında bulunan maluliyetiniz var mı ve erken yaşlanma var mı gibi alanları durumlarına göre seçmeleri gerekir. Bu bilgiler, sigorta hesaplamanızda oldukça farklı sonuçlar yarattığı için kişilerin doğru tarihi alması için doğru bir şekilde doldurması gerekir. Bu seçimlerin ardından ise kişinin sigortası ile ilgili özel bilgileri girmesi gerekmektedir. Bunun için de SSK üzerinden kişinin sigortasında bulunan toplam prim sayısı, sigorta için diğer sandıklarda bulunan toplam gün sayısı, askerlik ve sanatçılar için geçerli olan ve ödenen gün sayısı, kişinin yaptığı fiili gün sayısı, yurtdışında çalışan kişiler için geçerli olan gün sayısı ve son olarak 3600 günün doldurulduğu tarih için gün ve ay olarak detaylı tarih bilgisi girilmelidir. Bu bilgilerin girilmesinin ardından hesaplama tuşuna bakarak emeklilik tarihi hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Emekli Olmak Bu şekilde emeklilik tarihi hesaplayan kişilerin ne zaman emekli olacağının yanı sıra doldurulması gereken prim ve yaş ile ilgili de bilgi almak mümkündür. Bu doğrultuda kişiler bu bilgilere göre eksik tamamlama işlemlerini de yapabilmektedir. Özelikle emeklilik yaşı gelen fakat prim konusunda eksiği olan kişiler askerlik borçlanması gibi borçlanma yollarına giderek emekli olabilme hakkına ulaşabilmektedir.