Gündem Ne Zaman Emekli Olurum? Erken Emeklilik Ve Emeklilik Yaşı Hesaplama

Ne Zaman Emekli Olurum? Erken Emeklilik Ve Emeklilik Yaşı Hesaplama

18.05.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Erken Emeklilik Ve Emeklilik Yaşı Hesaplama

Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte sigorta mükelleflerinin pratik ve kolay bir şekilde ne zaman emekli olacaklarını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif biçimde kullanıyor olması vatandaşa sigorta işlemlerinde önemli avantajlar sağlıyor. kolay bir şekilde öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Son yıllarda internet üzerideki hizmetlerine ağırlık vererek, bu alanda oldukça aktif bir rol üstlenen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmet uygulamaları, sigorta mükelleflerine oldukça önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Bu gibi sigorta işlemlerinde de vatandaşların 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilme fırsatına sahip olması, sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun şekilde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerinin kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden dijital platformda vatandaşın hizmetine sunmuş olduğu tüm online hizmetlerine erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Bu şekilde sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasına da oldukça pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan SGK’ nın bu emeklilik uygulaması ile sigorta mükellefleri hangi tarihte emekli olabileceklerini dahi öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Her sigortalı olarak çalışan vatandaş, emekliliklerinin ne zaman olacağını merak eder. Bu gibi etkileri bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması, günümüzde sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sigorta mükelleflerinin, sigortalı olarak çalışmalarından doğan en temel haklarından birisi olan emeklilik hakkı, yaşlılık dönemlerinde vatandaşın daha yüksek refah seviyesinde bir yaşam standardına sahip olabilmesi ve sosyal güvencelerden yararlanabilme imkanına sahip olabilmesi için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Ancak sigorta mükelleflerinin yaşlılık dönemlerinde bu haklardan yararlanabilmeleri için öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması da işte bu noktada sigorta mükelleflerinin bilgi alabilmesine yardımcı oluyor. Uygulama üzerinden sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için kalan hizmet süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş haddi bilgisine kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde yer alan SGK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Doğru bir sorgulama işlemi için sigorta mükellefleri tarafından güncel sigorta bilgilerinin girilmesi gerektiğinden, dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SGK uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor. Bu şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilen sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

İkinci aşamada ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak giren sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin normal şartlarda ne zaman olacağını öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta durumu ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilik yaşını, ödemeleri gereken sigorta prim gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenebilecekleri emeklilik bilgilerini e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenebilme fırsatları bulunuyor.

Haberin Devamı

Sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi içerisinde sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabilecekleri bilgisine sisteme giriş yaparak ulaşabiliyor. Sisteme giriş yapmak için ise sigorta mükelleflerini e-Devlet şifresine, mobil imzaya veya elektronik imzaya sahip olması gerekiyor. Sigorta mükellefleri en çok e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini kullanırken, herhangi bir PTT şubesinden kolay bir şekilde temin edilebiliyor. Sisteme T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler sayfasındaki SGK’ nın normal şartlarda ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.