Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Öğrenme

19.05.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Öğrenme

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini en etkin şekilde kullanıyor olması sigorta mükelleflerine sigorta işlemlerinde önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Teknoloji ile birlikte artık dijital platform üzerinde ne zaman emekli olunacağı bilgisine SGK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri pek çok işlemini son derece pratik ve kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir sanal devlet hizmetleri olarak öne çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan hizmetlerini ullanan sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabildiği gibi emekliliklerinin ne zaman olacğaı bilgisine de son derece pratik bir şekilde ulaşabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da vatandaşa sunduğu hizmetlerinde bu teknolojik imkanlardan en etkin şekilde yararlanması, sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerinde oldukça önemli fırsatlardan ve avantajlardan yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan bu onlinehizmetuygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile tüm sigorta ve emeklilik işlemlerinizi internet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinden artık sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini de ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra sigorta kolunda emeklilikleri için ne kaldığını ve emeklilik haklarına ne zaman sahip olabileceklerini merak eder. Şifresiz olarak internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde emeklilikleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilecekleri bu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve bazı kişisel bilgilerini girerek işlemlerini tamamlayabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşabildikleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu ne zaman emekli olurum uygulaması ekranında girdikleri bu bilgileri girdikten sonra ikinci aşamada girilmesi gereken sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulamasının sorgulama ekranında sigorta mükellefleri uygulama ekranında daha sonra ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde bu bilgileri öğrenerek başta kariyer planlamaları gibi pek çok konuda önemli kolaylık ve avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Ne zaman emekli olacağınızın bilgisini dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi ile de alabilme imkanınız bulunuyor. Ancak e-Devlet sisteminde güvenlik amaçlı olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sistemdeki e-hizmetler menüsünde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulamasını kullanarak, sigorta mükellefleri emekliliklerine kalan sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında vatandaşlar tarafından SGK’ nın bu online hizmetleri yoğun olarak kullanılıyor. Sigorta mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu emeklilik hesaplama uygulaması gibi diğer online sigorta hizmet uygulamaları da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital teknoloji bu hizmetler ile sigorta hizmetlerinde de vatandaşlara önemli avantajlar sunuyor.