Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Hesaplayın

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Hesaplayın

23.04.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Hesaplayın

Teknoloji sürekli olarak gelişmeye devam ettiğinden artık yaşamın her alanında etkilerini en yoğun şekilde görmek mümkün hale geldi. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin kurumsal alanda da sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar başta vatandaşa sunulan hizmetler olmak üzere pek çok alanda çok daha profesyonel ve çok daha çağdaş standartların yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de modern dünyada gelişen internet teknolojisi önemli kamu kurumları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Günümüzde artık vatandaşlar dijital ortam üzerinde kamu kurumları ile olan işlemlerini kolay bir şekilde yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Tüm dünyada gelişmiş ülkelerdeki kamu kurumlarının gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmaları vatandaşlara önemli avantajlar ve yeni nesil kolaylıklar sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında Türkiye’de de kamu kurumları tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Günümüz modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık internetin sağladığı avantajları kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanmakta olan devlet kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Son yıllarda Türkiye’de kamu kurumlarının aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumları arasında öne çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer almakta olan online hizmetleri aracılığı ile artık ne zaman emekli olabileceğinizi de öğrenebilme imkanınız bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile tüm sigorta ve emeklilik işlemlerinizi internet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Sigorta mükelleflerinin bu merakını giderebilmek ve kariyer planlamalarında dahi doğrudan etkilerde bulunacak bilgileri online olarak internet kolaylığında edinebilmelerine yardımcı olmak amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan bu hizmet uygulaması ile birlikte sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve kurum tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarına göre ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri arasında sigorta mükelleflerinin en çok kullandıkları uygulamaların başında geliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabilmekte olduğunuz ne zaman ekeli olurum uygulamasıyla birlikte kolay bir şekilde emekliliğiniz için kalan sigorta bilgilerinizin tüm ayrıntılarına erişim sağlayabilme imkanınız bulunuyor. Dijital platform üzerinden artık sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini de ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra sigorta kolunda emeklilikleri için ne kaldığını ve emeklilik haklarına ne zaman sahip olabileceklerini merak eder.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde emeklilikleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilecekleri bu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve bazı kişisel bilgilerini girerek işlemlerini tamamlayabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşabildikleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor.

Bu bilgileri giren sigorta mükellefleri uygulama ekranında daha sonra ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde bu bilgileri öğrenerek başta kariyer planlamaları gibi pek çok konuda önemli kolaylık ve avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olacağınızın bilgisini dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi ile de alabilme imkanınız bulunuyor. Ancak e-Devlet sisteminde güvenlik amaçlı olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sistemdeki e-hizmetler menüsünde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulamasını kullanarak, sigorta mükellefleri emekliliklerine kalan sigorta bilgilerini öğrenebiliyor.