Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

30.10.2016 - 13:38 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağını merak eden sigortalılara internette ne zaman emekli olurum hizmeti SGK tarafından sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait ne zaman emekli olurum uygulamasından emeklilik şartlarına göre emeklilik tarihi alınabiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulamasından sigorta emeklilik yaşı, emeklilik prim ödeme gün sayısı ve emeklilik hizmet süresi şartları çerçevesinde hesaplama yapılabiliyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır

Türkiye’de sosyal hizmet yapısı ve modern devlet sistemi çerçevesinde vatandaşlara yönelik olarak sigorta hizmetleri sunuluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanmakta olan sigorta sistemleri arasında Türkiye’deki özel sektör alanında çalışan vatandaşları kapsayan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigorta sistemi bulunuyor. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde son derece etkin bir rol üstlenmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internette SSK ne zaman emekli olurum uygulaması hizmetini sunmaya başladı.

Haberin Devamı


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş sosyal hizmetlerden yararlanabilmek, yaşamını sürdürebilmek, gelir elde edebilmek, ücretsiz sağlık hizmetleri alabilmek ve sosyal haklara sahip olabilmek adına sigortalı olarak çalışıyor. Bu çalışma süresince de milyonlarca SSK sigortası mükellefinin en çok merak ettiği soruların başında da kesinlikle ne zaman emekli olacakları geliyor. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK sigortasına yönelik olarak belirlenmiş olan emeklilik şartları çerçevesinde emekliliklerini hangi tarihte almaya hak kazanabilecekleri gibi bir soruyu fazlasıyla merak etmekte olan SSK sigortalısı bu konuya ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na sıklıkla başvuruda bulunabiliyor. Bu çerçevede de son yıllarda modern yüzyıl teknolojik imkanlarını vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetlerinde son derece aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde SSK ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açılarak, SSK sigortalılarının emekliliklerinin hangi tarihte olacağı bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesini sağlıyor.

SSK sigortalılarının internet ortamı üzerinde emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettiği ne zaman emekli olabileceğim sorusunun yanıtını en doğru şekilde öğrenebilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde SSK ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açıldı. Tüm SSK sigortası mükellefleri tarafından kullanılabilmekte olan bu online hizmet uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde oluşturmuş olduğu geniş kapsamlı e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alıyor. Vatandaşların 7 gün 24 saat son derece pratik bir şekilde güncel SSK sigortası durumlarına göre emekliliklerinin hangi tarihte olacağına dair güncel bilgileri en kolay şekilde alabilmesini sağlayan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sigortalılarının en güncel SSK sigorta bilgilerinin girmelerinin en doğru sonuca ulaşabilmeleri açısından çok önemli olması nedeni ile e-Devlet üzerinden de yapabildiği SSK sorgulama işlemi ile bu uygulamayı kullanmadan önce güncel sigorta bilgilerini öğrenmesi öneriliyor. Bu çerçevede SSK ne zaman emekli olurum isimli uygulama ekranında SSK sigortalılarınca cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgileri giriliyor. Ayrıca sigorta durumuna ilişkin olarak ‘SSK prim gün sayısı’, diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘askerlik-sanatçı gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu yüzden de günümüzde ne zaman emekli olurum uygulaması SSK’lılarca aktif şekilde kullanılıyor.

Yazarlar